Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραπόδοση για MIG, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ, ΟΤΕ, Πειραιώς

Συνεχίζεται η τελευταία βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση, με τον Γ.Δ. έως τις 1.685 και τον FTSE-20 έως τις 788.Στα επίπεδα των €7,64 η ΕΤΕ, υπεραπόδοση για MIG, ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΜΟΗ, ΔΕΗ.

Ανοδικά συνεχίζει το ΧΑ με βασικούς δείκτες, μετοχές να αντιδρούν προς τις επόμενες βραχυπρόθεσμες αντιστάσεις.

Έως τις 1.685,4 ο Γενικός Δείκτης, έως τις 787,7 ο FTSE-20 με συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές από ότι χθες.

Στα 7,56 ευρώ η μετοχή της Εθνικής που νωρίτερα είχε αντιδράσει έως τα 7,64 με συναλλαγές 4,8 εκατ. ευρώ, στις 11:07.

Υψηλότερες τιμές για το σύνολο των μετοχών του 20άρη, πλην Αγροτικής και 3E, με υπεραπόδοση για τη MIG στα 0,98 ευρώ, των ΕΛΠΕ στα 7,69, της Βιοχάλκο στα 4,51, του ΟΤΕ στα 1,45 ευρώ.

Λίγο μετά τις 11:10 επιχειρήθηκε μία πρώτη κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων υπεραξιών, με τον Γ.Δ. να υποχωρεί στις 1.675 και τον 20άρη στις 780 μονάδες.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της συνεδρίασης, μία λογική στήριξη για τον Γ.Δ. έχει διαμορφωθεί οριακά στις 1.673 μονάδες, για τον FTSE-20 λίγο χαμηλότερα των 778 μονάδων.

Θα δούμε εάν οι δύο δείκτες κρατήσουν σε αυτά τα επίπεδα και ανάλογα συνεχίζουμε.

Στην περίπτωση που η βραχυπρόθεσμη τάση παραμείνει ενεργή, θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερη «μόχλευση» και σε μετοχές εταιριών από τον FTMid και τον SC.

Από την πρώτη κατηγορία, υπεραποδίδουν FF Group, ΕΧΑΕ, J&P Αβαξ, Mέτκα, Σαράντης, Υγεία, Forthnet.

Από τη δεύτερη, οι Ελλαστρον, Ελληνικά Καλώδια, Intracom, Κλουκίνας – Λάππας, Lavipharm, Μηχανική, Παρνασσός, Proton Bank, Cyclon, Σωληνουργεία Κορίνθου, Χαλκόρ.

Εάν στη συνέχεια, επιβεβαιωθούν οι στηρίξεις που προαναφέραμε, οι βασικοί δείκτες λογικά θα επιχειρηθεί να επαναπροσεγγίσουν τις αρχικές τοπικές κορυφές.

Και βλέπουμε…

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v