Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακό προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Υποτονική, όπως αναμένονταν η συνεδρίαση, με όσους κατοχυρώνουν θέσεις να εμφανίζονται ως έχοντες ελαφρύ πλεονέκτημα. Ανοδική κίνηση από τη ΔΕΗ, πωλητές στον ΟΤΕ μετά τα κέρδη των τελευταίων ημερών. Θετική η εικόνα στη Wall Street.

Οριακό προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά τα κύρια ευρωπαϊκά, στο "πράσινο" τα futures του S&P 500 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών κινήσεις της τελευταίας στιγμής από λιγοστούς επενδυτές.

Από τις 4.789 (0,12%) "δείχνουν" τα συμβόλαια, του S&P500, παραπέμποντας σε ακόμη ένα ανοδικό
της "αγοράς των αγορών". Στο 27,61%, πλέον, η θετική μεταβολή για το 2021, με την Wall Street στον μακροβιότερο ανοδικό κύκλο της να διαψεύδει τους κάθε λογής short παίκτες.

Στα καθ' ημάς, αναμενόμενο το υποτονικό ενδιαφέρον -άλλωστε μέτριο εδώ και εβδομάδες- με την ΔΕΗ να φαίνεται, πως παίρνει σειρά μετά τους ΟΤΕ, Coca Cola. Εως τα 9,24 ευρώ, νωρίτερα οι εντολές, πρακτικά 0,24 πάνω από την τιμή της AMK με αποτέλεσμα τα funds που συμμετείχαν να "μετρούν" -αν μη τι άλλο- θετική απόδοση από αυτήν την επένδυση τους.

Στο 24,02% η άνοδος, για το 2021, μένει να φανεί εάν θα μπορούσε να αποτελέσει μία από τις επιλογές των θεσμικών και για το 2022. Πρακτικά στο ίδιο "καλάθι" με μετοχές, όπως λ.χ. του ΟΤΕ. Στα 16,30 διορθώνει σήμερα, απόρροια μερικής κατοχύρωσης θέσεων, καθώς δίνει κέρδος 7,06% σε διάστημα μηνός και συνολικά 23,90% στο έτος.

Την ΔΕΗ πλαισιώνουν με αγορές Aegean, Coca Cola, Quest, καθώς στην πλειονότητα των τραπεζικών και blue chips υπερισχύουν οι πωλητές. Περιορισμένης έκτασης μεν οι ρευστοποιήσεις- ενδεικτικά τα 3,5 εκατ. της πρώτης ώρας, χωρίς σημαντικές εντολές αγοράς όμως, διαμορφώνονται χαμηλότερες τιμές σε 52 μετοχές έναντι 30 με υψηλότερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v