Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2012

Άλλος Λονδίνο τράβηξε, κι άλλος για Ελβετία...

Άλλος Λονδίνο τράβηξε, κι άλλος για Ελβετία...
Η Γαλλία ανεβάζει τον φόρο εισοδήματος για τα υψηλότερα κλιμάκια στο 75%, στη Βρετανία επιτίθενται στους πλούσιους, ακόμη και ο Barack Obama δηλώνει ότι θα αυξήσει τους φόρους "στους εκατομμυριούχους και στους δισεκατομμυριούχους".

Ο πλανήτης -βλέπε οι πολιτικοί- "αγριεύει" με τους πλούσιους, όπως αποτυπώνεται εύγλωττα στο δημοσίευμα του Gideon Rachman των Financial Times.

Όλος ο πλανήτης; Όοοοχι.

Υπάρχει μια μικρή πολλάκις χρεοκοπημένη χώρα στον ευρωπαϊκό Νότο που αποδεικνύεται ο ιδανικότερος φορολογικός παράδεισος για τους έχοντες και καλύπτει -όπως καλύπτει- τις ανάγκες της "αρμέγοντας" μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους, και ενίοτε τους διεθνείς δανειστές της. 

Σε αυτήν τη χώρα μπορείς να φυγαδεύεις τα λεφτά σου στο εξωτερικό και να μη στα φορολογήσουν ποτέ, ή τουλάχιστον να σε προειδοποιήσουν χρόνια πριν ότι θα προχωρήσουν σε "διακρατική συμφωνία" για τη φορολόγηση, ώστε να κάνεις με άνεση χρόνου τα κουμάντα σου. 

Επίσης, μπορείς να χρωστάς όσα θέλεις στο δημόσιο, κανείς δεν θα σου πει τίποτε και εάν σε συλλάβουν θα σε αφήσουν την ίδια μέρα, καθώς έχουν κάθε καλή διάθεση να σε πιστέψουν ότι δεν έχεις, είτε ότι θα τα δώσεις κάποτε. Υπενθυμίζεται ότι οι μεγαλεπίβολοι στόχοι για έσοδα 4 δισ. από τη φοροδιαφυγή έχουν ξεχαστεί ή έχουν αντικατασταθεί από οριζόντια μέτρα...

Μπορείς επίσης, εάν είσαι εισοδηματίας, όχι μισθωτός, να γράψεις ό,τι γουστάρεις στη φορολογική σου δήλωση και να ποντάρεις με αρκετά καλές πιθανότητες ότι ουδείς θα ασχοληθεί με την περίπτωσή σου... 

Εάν ωστόσο μπλέξεις και σε "τσιμπήσουν", μην ψαρώσεις, δεν είναι για να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητές σου, αλλά για να "λαδώσεις" τον υπάλληλο, ίσως και τον προϊστάμενό του! 

Όχι, πείτε μου, ποια χώρα είναι πιο φιλική από την Ελλάδα με τους πλούσιους;   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v