Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2002

Το κυρίως ... ”μενού” του τραπεζικού γεύματος

Εκτός από... ψάρι και σαλάτα, το κυρίως ”μενού” του περίφημου τραπεζικού γεύματος ”κορυφής” μεταξύ της διοίκησης της Εθνικής και της EFG Eurobank, (για το οποίο απολύτως έγκαιρα σας ενημέρωσε ο Χαμαιλέων, πριν ακόμη φτάσει η ώρα για το ... επιδόρπιο ) φαίνεται οτι περιελάμβανε και άλλά...εδέσματα.

Στην Ελλάδα είμαστε και διαρροές πάντα υπάρχουν. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, απώτερος στόχος πέραν της ανταλλαγής απόψεων για διάφορα σημαντικά θέματα, ήταν και η οροθέτηση ενός κατά τρόπον τινά ”πλαισίου συμβίωσης” σε σχέση με τις μεγάλες δουλειές του χώρου, όπως για παράδειγμα οι μεγάλες... μετοχοποιήσεις.

Ως γνωστόν στις τελευταίες μετοχοποιήσεις η ΕΘΝΙΚΗ φάνηκε να μένει έξω από το χορό, πράγμα λίαν ασυνήθιστο... ενώ η EFG εμφανίστηκε να είναι ”μέσα σ΄όλα”. Κατά τα λεγόμενα κύκλων που είναι σε θέση να γνωρίζουν, στη διάρκεια αυτών των συζητήσεων υπήρξε ”πνεύμα αλληλοκατανόησης”, το οποίο βέβαια μένει να διαπιστωθεί και στην πράξη.

Ενα γεγονός είναι όμως αναμφισβήτητο. Η... απουσία εκπροσώπων της Alpha Bank, της πάλαι ποτέ κραταιάς ιδιωτικής δύναμης, που σηματοδοτεί ενδεχομένως, την αλλαγή των σχέσεων εξουσίας και ”νομής” στην κορυφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v