Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2006

MΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Συνεχίζονται οι… ”εκπλήξεις”

Η πρώτη ”έκπληξη” που επιφύλαξε η προσφάτως εισηγμένη εταιρία Μοτοδυναμική στους επενδυτές της ήταν η σοβαρή… μείωση των κερδών σε σχέση με το 2004.

Ακολούθησε η διανομή μερίσματος ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή, που ισοδυναμεί με το σύνολο σχεδόν των ενοποιημένων μετά φόρων κερδών για τη χρήση. Κι αυτό, παρά την προαναφερθείσα πτώση των κερδών.

Ήταν μια έκπληξη που περισσότερο μάλλον άρεσε στο… βασικό της μέτοχο (την S&B που κατέχει περίπου 57%), και όχι σε εκείνους που επένδυσαν μέσω της αύξησης κεφαλαίων για την εισαγωγή της στο Χ.Α., προκειμένου να αναπτυχθεί η εταιρία.

Και τώρα ήλθε η τρίτη ”έκπληξη”.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, ”αφού προέβη σε σειρά ενεργειών για την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου (sic), διαπίστωσε ότι επί του παρόντος δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις υλοποίησής του, καθώς δεν έχουν συγκεντρωθεί οι πλέον ενδεδειγμένες και αποδοτικές (ακόμη πιο.. sic) προϋποθέσεις επένδυσης για την εταιρία”.

Και έτσι, θα δώσει 3,6 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή του βραχυχρόνιου δανεισμού της έως ότου ωριμάσουν εκ νέου οι συνθήκες (διότι όταν έκανε τα επενδυτικά της σχέδια για να μπει στο Χ.Α., δεν μπορεί, κάτι θα ήξερε τότε για τις… συνθήκες, εκτός κι αν ήταν απλώς ”σχέδια επί χάρτου”).

Το ωραίο είναι, όμως, πως στην ανακοίνωση της εταιρίας επισημαίνεται ότι ”κατά τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η χρηματοοικονομική εικόνα της, στοιχείο που θα επηρεάσει θετικά την αξία της μετοχής προς όφελος των μετόχων της”.

Όλα μέλι γάλα δηλαδή! Τι κι αν δεν κάνουμε τις επενδύσεις που σας είχαμε πει. Θα πληρώσουμε τα δάνεια και πάλι θα ωφεληθείτε.

Ό,τι κι αν κάνουμε (ή δεν κάνουμε), βρε κουτά, για το καλό σας είναι!

Σημειώστε, ως απάντηση σε τυχόν σχόλια του τύπου ”θα το εγκρίνει η γενική συνέλευση”, ότι την απόλυτη πλειοψηφία την έχουν οι βασικοί μέτοχοι, δηλαδή η S&B και η Yamaha!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v