Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 8 2006

”Σφηνάκια” από... deals που έρχονται!

Βρήκαμε, λοιπόν, ότι θα πρέπει να αναμένονται deals.

To δεύτερο ζήτημα είναι το ΠΟΥ θα γίνουν αυτά τα deals (σημειώστε την εκτίμησή μας ότι εντός των επόμενων 5-10 ημερών περιμένουμε ανακοινώσεις για τουλάχιστον 3-4, ίσως και παραπάνω, μικρά και μεγαλύτερα deals).

Πάρτε μια ”γεύση” από ορισμένους κλάδους:

- Μία περίπτωση αφορά στον τραπεζικό - επενδυτικό χώρο. Μιλάμε για δύο ενδιαφερόμενους, έχοντες τη μορφή funds, που στην ουσία θα αγοράσουν μετρητά και μετοχές, συν μία υποδομή, σε ένα premium (επί της καθαρής - λογιστικής αξίας), το οποίο βεβαίως δεν μπορεί παρά να έχει κάποιο όριο.

- Μια άλλη περίπτωση αφορά στον λεγόμενο και… πρωτογενή τομέα, και εφόσον υλοποιηθεί, θα προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση (λόγω ονομάτων, μεγεθών και ιστορίας).

- Νεότερα περιμένουμε οσονούπω από το χώρο της ενέργειας (όπου είναι προφανές ότι ο Μυτιληναίος προχωράει με πολύ γρήγορα βήματα, κι αυτό σίγουρα θα φέρει ”εξ αντανακλάσεως” κινητικότητα), αλλά και στις τηλεπικοινωνίες (όπου σε αυτή τη φάση η ”μεγάλη”, αλλά και ”δύσκολη”… μπουκιά ακούει στο όνομα Tellas).

Πλην, όμως, υπάρχουν και μικρότερες ”μπουκιές”, όπως η Telepassport, αλλά και διασυνοριακά deals, όχι απαραίτητα σε μετοχικό επίπεδο, τα οποία όμως μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα μιας ήδη ”δυναμικής” εισηγμένης εταιρίας.

Όσον αφορά στο τελευταίο, μάλιστα (καθότι μιλάμε για συγκεκριμένη περίπτωση), εμείς ήδη αναμένουμε στο… ακουστικό μας να ακούσουμε την... ”πληροφορία” (της είδησης).

Αυτά προς ώρας, έπεται όμως και συνέχεια!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v