Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2006

Η μεγάλη (και κρυφή) ”μάχη” της ΗΥΑΤΤ!

Όσοι παρατηρούν την τιμή της μετοχής HYATT θα έχουν παραξενευτεί βλέποντας ότι παραμένει ”πεισματικά” σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό των 11 ευρώ της Δημόσιας Προσφοράς που έχει υποβάλει για το υπόλοιπο των μετοχών (κατείχει 53,43%, τουλάχιστον επίσημα την ημέρα που έκανε το δελτίο της προσφοράς), το γνωστό πλέον και σε εμάς private equity fund της BC Partners.

Όχι πολύ υψηλότερα, μόλις στα 11,24 €, πλην όμως κάτω από αυτό το επίπεδο δεν πάει με... τίποτα, όπως φάνηκε και την Παρασκευή, ημέρα έναρξης της προσφοράς που λήγει στις 13 Ιουνίου.

Τα πράγματα κατά ένα μέρος είναι μάλλον απλά. Οι απολύτως έγκυρες πληροφορίες μας λένε ότι ποσοστό πάνω από 10% (που σημαίνει ότι αν δεν πουλήσουν η εταιρία ΔΕΝ βγαίνει από το Χ.Α. με τη Δημόσια Προσφορά) κατέχουν ορισμένα hedge funds όπως και το πασίγνωστο fund της Capital.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αν αρχίσουν να μη δίνουν μετοχές στην Προσφορά και άλλοι μέτοχοι, (ή, ακόμη χειρότερα, αν αρχχίσουν να πωλούν στους... αντιπάλους της BC Partners), η τελευταία όχι απλώς δεν μπορεί να πάρει το ποσοστό που χρειάζεται για να βγάλει την εταιρία από τη Σοφοκλέους (95%), αλλά πιθανώς δε γίνεται ούτε την καταστατική πλειοψηφία των 2/3 να συγκεντρώσει.

Και αν θεωρείτε ότι τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα και... μπερδεμένα, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Σοφοκλέους, πού να μάθετε και το... παρασκήνιο. Ναι, υπάρχει εξαιρετικά έντονο παρασκήνιο το οποίο περιγράφεται πιο κάτω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v