Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2006

Οι ”ύποπτοι” της χθεσινής συνεδρίασης

Δεν μπορούμε να μην επικεντρωθούμε στους σημαντικά κερδισμένους μιας συνεδρίασης, στη διάρκεια της οποίας ανέβηκαν μόλις 49 τίτλοι με ”μόλις” 242 να είναι ”στο κόκκινο”.

Η Veterin έχει τους λόγους της (για το +20%), που σχετίζονται με την τιμή της υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς Λαυρεντιάδη. Όσο για τη ΔΕΠΡΟ, το 7,16 ευρώ υπολείπεται ακόμη από το ”8άρι” που προβλέπει το put οption της παλιάς ιδιοκτησίας.

Το προνόμιο της Τρία Άλφα ουδόλως μας απασχολεί. Με… 1.162 ευρώ πήγε εκεί που πήγε.

Πολύ πιο ”ενδιαφέρουσες”, λοιπόν, είναι οι ”επιδόσεις” μετοχών όπως αυτή της Δομική Κρήτης (+16%), καθώς επανέρχεται η φημολογία για αλλαγές στο μετοχικό σχήμα και ”νέες δουλειές”, αλλά και του… Γρηγόρη, που δεν φαίνεται να έχει άλλο ”σενάριο”, εκτός από το ενδεχόμενο εξαγοράς από την Creta Farm.

Από κοντά η ΕΛΙΧΘ, για λόγους που πολύ απλά… αγνοούμε παντελώς και η Flexopack, η οποία χθες βρέθηκε σε υψηλό 12μήνου! Κι ακόμη, η… Κεραμεία Αλλατίνη, που προσφάτως δοκίμασε ανεπιτυχώς την τύχη της σε μια ”κολεγιά” με κυπριακή ασφαλιστική εταιρία, πλην όμως ανέκρουσε πρύμναν όταν κατάλαβε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν… χάρηκε ιδιαίτερα.

Όπως επίσης και η ΙΜΑΚΟ, ίσως λόγω της καταπληκτικής μεσημεριανής… εκπομπής του κ. Π. Κωστόπουλου, ο οποίος ξεχωρίζει για την χρήση… ”καθημερινού” (διάβαζε vulgar) λεξιλογίου, καθώς και η Περσεύς, η οποία ανεβαίνει εκμεταλλευόμενη τη συνεχή φημολογία για ”ενδιαφέρον” του Νηρέα να την εξαγοράσει, χωρίς βεβαίως να έχει κάνει ως τώρα τον κόπο να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

Αυτές είναι οι μετοχές που θέλησαν να δώσουν ”ισχυρό σήμα” σε μια συνεδρίαση σαν την χθεσινή, να γίνουν δηλαδή ”δακτυλοδεικτούμενες”.

Με αυτές που ανέβηκαν λιγότερο από 5%, λέμε να μην ασχοληθούμε.

ΥΓ.: Γράψαμε χθες για την Teledome, ότι είχε πάρει σειρά να ασχοληθεί μαζί της το Δ.Σ. του Χ.Α., καθότι έχει κάνει αίτηση εισαγωγής, πλην όμως δεν… επιβεβαιωθήκαμε. Δεν ασχολήθηκε το Δ.Σ.

Η συγκριτικά καλύτερη εκδοχή των πληροφοριών που έφτασαν στα αφτιά μας είναι ότι είχαν ζητηθεί τελευταία πολλά πρόσθετα στοιχεία από την εταιρία (και τον ανάδοχο, δηλαδή την Ωμέγα, που, αν θυμάστε, συγχωνεύεται με την Proton, της οποίας επίσης υπήρξε ανάδοχος και market maker) και δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν τα μέλη του συμβουλίου.

Η πιο… κακή, είναι ότι γενικώς δεν υπάρχει ιδιαίτερος… ενθουσιασμός!

Γιατί άραγε; Το λέμε αυτό διότι τα κέρδη φέρονται να είναι υψηλά και ”με βούλα” από ελεγκτές περιωπής.

Αλλού λοιπόν μπορεί να βρίσκεται ο... ”μίτος” της Αριάδνης και όχι στα κέρδη.

Εμείς, πάντως, στο site της εταιρίας δεν βρήκαμε ισολογισμό, ούτε του 2005 (λογικό αφού δεν είναι εισηγμένη), ούτε όμως και του 2004! Οι ισολογισμοί, για κάποιο περίεργο λόγο, σταματούν στο... 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v