Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2006

VETERIN: Τα… υπερκέρδη του Distress Investing

Υποχρεωτική η Δημόσια Προσφορά Λαυρεντιάδη, στη VETERIN, οι ακριβείς όροι της οποίας πάντως, παραμένουν άγνωστοι. Ακούμε ωστόσο ότι το Eikon Μezannine Fund, ενδεχομένως να μην θελήσει να δώσει τις υπόλοιπες μετοχές που κατέχει, οι οποίες είναι περίπου 5 εκατ. τεμάχια.

Έτσι κι αλλιώς, οι άνθρωποι έχουν την πολυτέλεια να είναι όσο μακροπρόθεσμοι… θέλουν, στη συγκεκριμένη επένδυση. Το κεφάλαιο κι ένα (πολύ) σημαντικό κέρδος, το έχουν ήδη βγάλει στην τιμή που πούλησαν χθες.

Για την ακρίβεια, υπολογίσαμε ότι έδωσαν περίπου 4,5 εκατ. ευρώ (συνολικά για όλες τις μετοχές) και πήραν ήδη… 8 εκατ. Kι όλα αυτά, σε χρόνο ρεκόρ.

Τι να πούμε, μαγκιά τους!

Για να ξέρετε πάντως, αυτό στο εξωτερικό (για όλα έχουν ονομασίες στο εξωτερικό) λέγεται distress investing, κι όταν πιάνει, πιάνει… ”γερά”.

Η… φαντασία στο Χρηματιστήριο: Παντελώς… άσχετο με τα παραπάνω, αλλά ξέρετε, υπάρχει στενότητα χώρου και μπόλικη επικαιρότητα.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι σήμερα είναι στην ”ατζέντα” του διοικητικού συμβουλίου του ΧΑ, η αίτηση εισαγωγής (στη μικρή-μεσαία κατηγορία) της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας TELEDOME, το motto της οποίας είναι ”η φαντασία στην επικοινωνία”.

Μεταξύ άλλων πολλών, η συγκεκριμένη εταιρία -μας έλεγε φίλος της στήλης χαριτολογώντας τις προάλλες- έχει κάνει ”θραύση” πουλώντας τηλεκάρτες διεθνούς τηλεφωνίας σε… μετανάστες.

Αναμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία το ενημερωτικό (άντε να πάρουμε μια γεύση κι από το ”εταιρικό προφίλ”, στο οποίο πρέπει να αρκεστούν τα μέλη του συμβουλίου του ΧΑ). Ελπίζουμε να μην έχουν πολύ… φαντασία, όπως άλλων κι άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v