Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2006

Το πικρό(;) ”βαλς” της ΕΧΑΕ και οι... ευθύνες!

Έφτασε μια απλή πρόταση εκ μέρους ενός μέλους στο διοικητικό συμβούλίο της ΕΧΑΕ για να γίνει θέμα στις εφημερίδες η προοπτική μιας ”στρατηγικής συνεργασίας” με το Χρηματιστήριο της Βιέννης, χωρίς να υπάρχει κάποια δεδηλωμένη απόφαση σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου.

Βεβαίως, αυτό το μέλος δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, την πρόταση φέρεται να κατέβασε ο κ. Νίκος Καραμούζης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, του οποίου ακόμη και δηλώσεις ή άρθρα στον Τύπο έχουν αποδειχτεί ενίοτε πολύ μεγάλης σημασίας για το... ”τι μέλλει γενέσθαι” σε μεγάλα οικονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα.

Δεν θα μείνουμε στο αν η πρόταση αυτή για ένα ωραίο ”βαλς” με τους Αυστριακούς είναι ορθή ή αν πρέπει να κυνηγήσει η ΕΧΑΕ τον πιο δύσκολο ίσως δρόμο της αυτόνομης πορείας. Θα ρωτήσουμε απλά κάτι άλλο:

Χάσαμε μέσα στην έδρα μας και μάλιστα χωρίς να κατέβουμε στο γήπεδο;

Και αν είναι έτσι, ποιοι φέρουν την ευθύνη; Ήδη από την περίοδο του 1999 συζητούσαμε για τις ”προοπτικές” επέκτασης του ελληνικού χρηματιστηρίου στην περιοχή. Τόσα χρόνια πέρασαν και δεν έχει γίνει σχεδόν απολύτως... τίποτα!

Κι έτσι-όπως έγκαιρα επισήμανε η εφημερίδα ”ΜΕΤΟΧΟΣ” με πρωτοσέλιδο θέμα της όταν ερχόταν στην Αθήνα βουλγαρική αντιπροσωπεία- φτάσαμε στο ”παρά πέντε” να βλέπουμε τους Αυστριακούς να έχουν το... προβάδισμα στην περιοχή, αλλά και να διεκδικούν, όπως άλλωστε ΚΑΙ οι σκανδιναβοί του ΟΜΧ, το 44% του Χρηματιστηρίου της Σόφιας, για το οποίο βεβαίως ενδιαφερόμαστε και εμείς.

Και τώρα μας έζωσαν τα... φίδια!

Διότι, τι ακριβώς... ”προικιά” θα φέρει η ΕΧΑΕ ώστε να συζητήσει για έναν καλό ”γάμο” με τους Αυστριακούς ή άλλους με ”μνηστήρες”;

Το... πατρικό της στην οδό Σοφοκλέους;

Ούτε καν ένα... εξοχικό;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v