Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2006

Τι συμβαίνει στα Folli Follie;

Πολύ μεγάλες απώλειες σε σχέση με τα υψηλά των τελευταίων 12 μηνών καταγράφει η εταιρία Folli Follie, η οποία υπήρξε επί μακρόν ένα από τα ”αγαπημένα” χαρτιά ελλήνων και ξένων επενδυτών.

Και αυτό παρά τη μεγάλη άνοδο της Σοφοκλέους στο ίδιο διάστημα.

Ουδόλως βέβαια βοήθησε την κατάστασή της η εξαγορά του ποσοστού της Γερμανός στα ΚΑΕ, μια εξαγορά που ήρθε αφού προηγουμένως είχε γνωστοποιηθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών άλλαξε... γνώμη όσον αφορά στις πωλήσεις αφορολόγητων καυσίμων από την εταιρία.

Η συγκεκριμένη εξαγορά εξηγεί την πίεση; Μπορεί ναι, μπορεί όμως και όχι.

Το τίμημα που θα πληρώσει η Folli στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι σαφώς ανώτερο της τρέχουσας τιμής αλλά και των τιμών-στόχων που δίνονται τώρα τελευταία για τη μετοχή των ΚΑΕ.

Εξίσου ενδιαφέρον όμως είναι και το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη τριμήνου της ίδιας της Folli Follie (που αναμένονται μάλλον σήμερα) είναι χαμηλότατες όσον αφορά στο ποσοστό αύξησης της κερδοφορίας. Και αυτό ποτέ δεν αρέσει στους επενδυτές.

Ίσως αυτό να εξηγεί την πολυεπίπεδη ”κριτική” που ακούγεται από πολλές πλευρές τελευταία...

Τι συμβαίνει όμως στην πράξη και παρουσιάζει αυτή την εικόνα η εταιρία για την οποία τρέφαμε ελπίδες ότι θα είναι η πρώτη (ελληνική) που θα κάνει το μεγάλο άνοιγμα στην τεράστια αγορά της Κίνας, εκτοξεύοντας τα μεγέθη της;

Τα αποτελέσματα τριμήνου ίσως δώσουν κάποιες απαντήσεις, ίσως και όχι. Οψόμεθα, λοιπόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v