Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2006

Το ντόμινο των τραπεζικών εξαγορών... συνεχίζεται

Δεν είναι μόνον οι ελληνικές ή οι ευρωπαϊκές τράπεζες που κάνουν κινήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων. Κινούνται και οι τουρκικές, τουλάχιστον όπου... μπορούν.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, δόθηκε προ ημερών η έγκριση της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας, στην τουρκική κοινοπραξία Calik-Seker (στην οποία μετέχει η SekerBank) να εξαγοράσει τo 60% της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της BKT.

Σκοπός αυτής της κοινοπραξίας είναι γενικά οι εξαγορές στη γύρω περιοχή.

Βεβαίως η SekerBank είναι με τη σειρά της στόχος εξαγοράς, ενώ μεταξύ των ενδιαφερόμενων, όπως γράψαμε και χθες, είναι το Dubai Investment Fund, αλλά και δυο-τρεις ευρωπαϊκοί τραπεζικοί οργανισμοί.

Γενικώς στην περιοχή κλείνουμε το ρήμα ”εξαγοράζω” σε διάφορους χρόνους, αλλά και σε ενεργητική και... παθητική φωνή. Εξαγοράζω, εξαγοράζεις, θα εξαγοράσει, εξαγοράστηκε!

Σειρά εντός συνόρων φαίνεται να λαμβάνει η Εμπορική, χωρίς να αποκλείονται βεβαίως και οι... εκπλήξεις, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ”ανοικτές περιπτώσεις” στη Ρουμανία, τη Σερβία, αλλά και την Αίγυπτο, περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v