Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2002

Εμπορευσιμότητα για...κλάματα!!!

Ακρως σημαντική - από πολλές πλευρές- η ανακοίνωση του ΧΑΑ σχετικά με τη Μέση Ημερήσια Εμπορευσιμότητα της Σοφοκλέους, που αφορά βεβαίως, κατά κύριο λόγο τους Ειδικούς Διαπραγματευτές.

Κατά κύριο λόγο, το ευρύ κοινό αφορά η μεγάλη πτώση που παρουσιάζει η Μέση Ημερήσια Εμπορευσιμότητα (ΜΗΕ) της ίδιας της αγοράς, η οποία έπεσε από το χαμηλό 0,42% στο β’ εξάμηνο του 2001, στο... πενιχρότατο 0,24% κατα το α΄ εξάμηνο του 2002. Κοινώς, εμπορευσιμότητα για... κλάματα.

Ενδιάφέρον όμως για τους¨”ειδικούς” -κι όχι μόνο τους διαπραγματευτές- αλλά και για τους traders, έχει και ο καθορισμός της Ελάχιστης Ημερήσιας Ποσότητας, για τις μετοχές της Κύριας και της Παράλληλης Αγοράς που αποκτούν ειδικό διπαραγματευτή, στον 1/5 της ΜΗΕ του ΧΑΑ, δηλαδή στο 0,05%, επί τον αριθμό των μετοχών της.

Που σημαίνει οτι για μια εταιρία με 30.000.000 μετοχές, η minimum εμπορευσιμότητα προσδιορίζεται σε μόλις 15.000 τεμάχια την ημέρα. Ετσι είναι, κάθε αρχή και... δύσκολη.

Την Παρασκευή πάντως, περίπου 150 μετοχές είχαν συναλλαγές μικρότερες των 5000 τεμαχίων, ενω περίπου 100 ειχαν λιγότερα από 1500 τεμάχια!! (περιλαμβανομένων και των προνομιούχων για να συνενοούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε).Αρκετές βέβαια ήταν και οι μετοχές που δεν έκαναν καμία πράξη ( και δεν μιλάμε για προνόμια σε αυτή τη περίπτωση)!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v