Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2006

Η Πετζετάκις και το ”γεφύρι” των δανείων

Βλέπουμε με συμπάθεια την προσπάθεια της πρώτης ”ελληνικής πολυεθνικής” να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της, προσπάθεια που έχει ξεκινήσει -θυμίζουμε- εδώ και δύο περίπου έτη, και απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, τυγχάνει συμπάθειας και από την πλευρά των τραπεζών.

Δεν μπορούμε ωστόσο να μην καυτηριάσουμε την ενημέρωση που επίσημα προσφέρει στους μετόχους της η εταιρία ως προς την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Παραθέτουμε αποσπάσματα της σχετικής… ”αλληλογραφίας” με το Χ.Α., επισημαίνοντας ότι οι ληξιπρόθεσμες δανειακές οφειλές μέσα σε διάστημα τριών μηνών έχουν αυξηθεί-κατά δήλωση της εταιρίας- από 49,6 εκατ. ευρώ σε 56,1 εκατ. ευρώ:

3/4/2006

”Η ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.… έχει έρθει σε συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα, η οποία ηγείται ενός Ομίλου Τραπεζών, για την έκδοση ενός Απλού Μακροχρόνιου Ομολογιακού Δανείου, ποσού 70 εκατ.… Επιπρόσθετα, η εταιρεία από 16/2/2006 έχει υπογράψει με τις Τράπεζες Calyon (η επενδυτική τράπεζα της Credit Agricole) και Emporiki εντολή αναδοχής διοργάνωσης δανείου μειωμένης εξασφάλισης για ποσό Euro 35 εκατ., επταετούς διάρκειας, το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό”.

…”Οι ληξιπρόθεσμες δόσεις δανείων θα αναχρηματοδοτηθούν μέχρι τις 30 Απριλίου και ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (σ.σ. τα κεφαλαία δικά μας) όχι μετά τις 15 Μαΐου 2006”.

5/4/2006



”Διευκρινίζεται ότι ΔΕΝ (σ.σ. τα κεφαλαία δικά μας) έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση ανάθεσης αναχρηματοδότησης προς τις διοργανώτριες Τράπεζες και ως εκ τούτου η έκβαση και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αναχρηματοδότησης δεν είναι οριστικά. Η στόχευση είναι για ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ΜΕΧΡΙ (σ.σ. πάλι δικά μας τα κεφαλαία) 15 Μαΐου 2006”.

18/4/2006

… ”Αποτελεί πεποίθηση της εταιρίας ότι η αναχρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος τριμήνου” (σ.σ. δηλαδή έως τέλος Ιουνίου).

5/7/2006

…”Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές με την ως άνω αναχρηματοδότηση τελικές συμβάσεις, ώστε να λάβουν χώρα και οι σχετικές εκταμιεύσεις, καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη οι τελικές διαπραγματεύσεις”…

…”Για το λόγο αυτό η τελική έκβαση, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αναχρηματοδότησης δεν είναι οριστικά. Οι προσπάθειες, πάντως, και η στόχευση της διοίκησης της ΑΓΠ αποσκοπούν η ολοκλήρωση της εν λόγω αναχρηματοδότησης να λάβει χώρα άμεσα και να μην παραταθεί πέραν του γ’ τριμήνου 2006” (σ.σ. δηλαδή ως το τέλος… ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ πλέον).

Χωρίς κανένα περαιτέρω σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v