Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2006

”Βουρ” σε καταθέσεις προθεσμίας και... Στοίχημα!

Μπορεί πολλοί Έλληνες να διαμαρτύρονται για τα οικονομικά τους και να αγωνιούν για το πώς θα αποπληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών και των καταναλωτικών τους δανείων, ωστόσο υπάρχει και η ”άλλη πλευρά του φεγγαριού”:

Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος μιλούν για νέα σημαντική άνοδο των καταθέσεων, που (συνυπολογιζομένων και των repos) αυξήθηκαν στα τέλη Μαΐου κατά 14,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2005!

Οι Έλληνες, μάλιστα, δείχνουν πολύ πιο ενημερωμένοι σε σχέση με το παρελθόν: αποχωρούν σταδιακά από τα χαμηλών αποδόσεων Α/Κ διαχείρισης διαθεσίμων (-61%) και από τα ανάλογων επιδόσεων repos

(-41,4%) και επιλέγουν ολοένα και περισσότερο τις καταθέσεις προθεσμίας (+37,2%), όπου τα επιτόκια των τραπεζών είναι καλύτερα.

Διστακτικό επίσης είναι το επενδυτικό κοινό και ως προς τη Σοφοκλέους. Όχι μόνο γιατί συνεχίζονται οι εκροές στα μετοχικά και στα μικτά Α/Κ εσωτερικού, αλλά και γιατί η άνοδος του Γενικού Δείκτη έχει προέλθει κυρίως από το αγοραστικό ενδιαφέρον των ξένων.

Αντίθετα, πολύ καλά πηγαίνει η συμμετοχή των συμπολιτών μας στο ”Πάμε Στοίχημα”. Τόσο καλά, που η Marfin Analysis προχώρησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την πορεία του παιχνιδιού φέτος στα 2,186 δισ. ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v