Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 28 2006

Ακριβός, μα... περίτεχνος ”κρίκος” για τη Folli!

Τις λεπτομέρειες της εξαγοράς της βρετανικής αλυσίδας Links of London από τα ΚΑΕ, υπό την υψηλή εποπτεία της Folli Follie, αναμένουμε σήμερα μέσω του conference call που διοργανώνει η διοίκηση των εταιριών.

Όπως φαίνεται (και είχε προαναγγείλει ο ”Xαμαιλέων” σε προηγούμενο σχόλιό του), η εξαγορασθείσα δεν έχει το μέγεθος ενός… Gucci, αν και το τίμημα της εξαγοράς της (60 εκατ.ευρώ) δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Αναγνωρισμένη στη Βρετανία, η Links έχει συνολικό δίκτυο 41 καταστημάτων και μικρή έκθεση στις διεθνείς αγορές.

Η προοπτική ανάπτυξής της υπό τις κατάλληλες συνθήκες πρέπει να εκτιμάται ως εξαιρετικά σημαντική (πώς αλλιώς να εξηγηθεί η πρόβλεψη για πωλήσεις 100 εκατ. λιρών το 2010 από... 28 εκατ.λίρες σήμερα), αλλά γι’ αυτό προφανώς θα απαιτηθούν επιπλέον κεφάλαια πέραν των 60 εκατ. ευρώ του τιμήματος.

Πάντως, έχει φοβερές ομοιότητες με τη Folli Follie στα νιάτα της.

Ιδρύθηκε το 1990, είναι οικογενειακή επιχείρηση, διαθέτει επώνυμα κοσμήματα σε ομώνυμο λιανικό δίκτυο. Μόνον που εκείνη έχει πάει ήδη στις ΗΠΑ με 9 σημεία πώλησης, ενώ η Folli Follie σχεδιάζει τη είσοδό της στη Βόρεια Αμερική.

Εκτός κι αν μετά τη Links δεν χρειαστεί η είσοδός της.

YΓ.: Δύο παρατηρήσεις. Μας κάνει εντύπωση ότι ανακοινώθηκε μόνον η συσχέτιση του τιμήματος με τις πωλήσεις της Links και όχι με τα κέρδη ή τα κεφάλαιά της.

Μας κάνει επίσης εντύπωση ότι η ενότητα analysts coverage στο site της Folli Follie δείχνει να έχει ”ξεχαστεί” στο σωτήριο έτος... 2004!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v