Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2006

ΚΑΕ-Folli: Η Links, η αποτίμηση και οι προσδοκίες!

Είχαμε ασχοληθεί και πρόσφατα με την εξαγορά εκ μέρους των ΚΑΕ (για λογαριασμό της μητρικής Folli Follie όμως) της Links of London, στην οποία επανερχόμαστε με βάση και τα στοιχεία που δόθηκαν στο conference call με τους αναλυτές.

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση των αναλυτών, η Links θα έχει EBITDA για το 2007 της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι εξαγοράστηκε με τίμημα που ισούται με… 15 φορές τα προβλεπόμενα EBITDA του επόμενου έτους!

Κι εδώ βέβαια η διοίκηση παρεμβάλλει το σκέλος των εκτιμήσεων για τα προσδοκώμενα EBITDA του 2010, τα οποία και τοποθετεί στο υπερπενταπλάσιο αυτών του 2007, ήτοι στα 21 εκατ. ευρώ!

”Από το στόμα τους και στου Θεού τ’ αφτί”, λέμε εμείς, παρότι δεν φαίνεται να έχει απαντηθεί το ερώτημα πώς θα έρθει αυτή η κατακόρυφη άνοδος και με τι επενδύσεις.

Πάντως, ενώ η μετοχή των ΚΑΕ βρήκε αφορμή με αυτή την εξαγορά να κάνει μια μικρή έστω ανοδική κίνηση (από τα 12,2 ευρώ στα 12,84), η μετοχή της ”μητρικής” πλέον Folli Follie δεν έχει ανάλογη συμπεριφορά.

Πενιχρή η άνοδος κατά μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση, ενώ με το σημερινό κλείσιμο η τιμή βρέθηκε στα 17,96 ευρώ έναντι 18 ευρώ προ της ανακοίνωσης της εξαγοράς.

Πού μπορεί να οφείλεται αυτή η διαφορά συμπεριφοράς μεταξύ των δύο μετοχών;

Να ένα ερώτημα προς διερεύνηση, αν και μια πρώτη απάντηση ίσως να αφορά στην έντονη παρουσία ξένων θεσμικών στη Folli Follie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v