Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2006

Εμπορική: Το 70% της C.A. και ο... Σημίτης!

Κυριολεκτικά… ”κουρέλι” έγινε η αντιπολιτευτική κριτική του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της Εμπορικής, καθώς η Γάλλοι εξασφαλίζουν πολύ μεγάλο ποσοστό -πάνω απο το 70%- και από άλλους επενδυτές πλην του Δημοσίου.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, αν πράγματι επρόκειτο για ξεπούλημα, τότε θα εμφανίζονταν μεγάλοι ξένοι παίκτες ”απέναντι” στην Credit Agricole, οι οποίοι όχι απλώς δεν θα πούλαγαν τις μετοχές τους, αλλά θα αγόραζαν κι άλλες.

Ώστε αφενός να ανεβάσουν την τιμή στο ταμπλό για να μην αφήσουν τους Γάλλους να πάρουν μεγάλη πλειοψηφία και αφετέρου για να αποκτήσουν ποσοστά πάνω από 10%.

Θυμίζουμε σχετικά την περίπτωση της Ηyatt και την κόντρα κάποιων funds με την BC Partners, κι αυτό παρότι η τιμή που προσέφερε η BC στην προκειμένη περίπτωση (11 ευρώ) μόνο... φθηνή δεν ήταν.

Η απόλυτη -και… άνετη- επικράτηση της Credit δείχνει ότι σε αυτό το ύψος τιμήματος δεν υπήρχε κανένας απολύτως αντίπαλος. Άρα ήταν και εύλογο και δίκαιο, σύμφωνα με την ίδια την αγορά. Κι αυτό είναι που μετράει.

Με αυτό το ποσοστό λαμβάνει επίσης τέλος και η ”φιλολογία” για το ποιοι ψήφισαν και ποιοι όχι στα Ταμεία υπέρ της πώλησης των μετοχών Εμπορικής. Σε κάθε περίπτωση, η C.A. θα έπιανε το 40%!

Υπό αυτή την έννοια η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να εκπαραθυρώσει χθες τον Γιάννο Παπαντωνίου, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για την υπόθεση της Εμπορικής, αποτελεί την ”κορωνίδα” σε ένα πραγματικό θεάτρο του παραλόγου.

Γι’ αυτό ίσως είναι συχνότατα πλέον τα επικριτικά σχόλια για την οικονομική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και απο εντελώς φιλικά σε αυτό μέσα.

Κρίμα για τη χώρα, καθώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης σε τέτοια θέματα επιβάλλεται να είναι και σημαντικός και εποικοδομητικός.

ΥΓ.: Ο κ. Παπαντωνίου, ωστόσο, επέμεινε στις απόψεις του μετά την κίνηση Παπανδρέου, καυτηριάζοντας τη στάση του ”αρχηγού” του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μια ιδιαίτερη -και κολακευτική- αναφορά στη διακυβέρνηση Σημίτη.

Απλή νοσταλγία του πρόσφατου παρελθόντος ή μήπως προαναγγελία εξελίξεων ή έστω... προθέσεων;

Διότι είναι βέβαιο ότι ο κ. Σημίτης έχει ”λείψει” σε αρκετούς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v