Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2013

Το ΧΑ, το rebalancing και η συνέχεια

Το ΧΑ, το rebalancing και η συνέχεια

Η τακτική αναθεώρηση των δεικτών του MSCI, παρότι δεν επιφύλασσε αξιοσημείωτες εισροές ή εκροές κεφαλαίων για το Χ.Α., είχε συγκινήσεις.

Και αυτό γιατί υπήρχαν πολλά μικρά καλάθια (baskets) αγοραπωλησιών από αρκετούς brokers, και ως εκ τούτου ουδείς είχε την πλήρη εικόνα των αγορών και των πωλήσεων.

Ο μικρός όγκος και η απουσία πλήρους εικόνας οδήγησαν τους περισσότερους brokers στην απόφαση να εκτελέσουν τις εντολές λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης και κυρίως στις δημοπρασίες.

Αυτό εξηγεί τη μεταβλητότητα που υπήρξε στο τέλος της συνεδρίασης στους τίτλους του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ (οι δύο μετοχές που συμμετέχουν στον MSCI Standard) αλλά και το γεγονός ότι στο τέλος της συνεδρίασης υπήρξαν αρκετά κερδισμένοι, αλλά και κάποιοι «κουρεμένοι».

Κερδισμένοι βγήκαν όσοι πόνταραν στο ότι οι αγορές στον ΟΤΕ θα επικρατήσουν των πωλήσεων, ως νεοεισερχόμενος στον MSCI Global Standard, τίτλος. 

Ο τίτλος του ΟΤΕ έκλεισε στο υψηλό ημέρας και διόρθωσε προς στιγμήν την προβληματική τεχνική του εικόνα.

"Κουρεμένοι" βγήκαν όσοι πόνταραν στα υψηλά σε καθαρές εισροές κεφαλαίων στον τίτλο του ΟΠΑΠ. Η τιμή της μετοχής από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 7,12 ευρώ προσγειώθηκε στα 6,36 ευρώ στο κλείσιμο.

Ακόμη, όμως, και στην περίπτωση του ΟΤΕ το ερώτημα είναι αν οι έκτακτες αγορές που εκδηλώθηκαν λόγω rebalancing αρκούν για να αντιστρέψουν την κακή, μέχρι το μέσον της συνεδρίασης της Παρασκευής, τεχνική συμπεριφορά του.

Και ο ΟΤΕ αποτελεί εδώ και μήνες προπομπό για το πώς θα κινηθεί το Χ.Α., μια και είναι η πρώτη επιλογή των ξένων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v