Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2013

Πώς οι πράκτορες του ΟΠΑΠ "καίνε" την Intralot

Πώς οι πράκτορες του ΟΠΑΠ καίνε την Intralot

Μόλις προχθές το Euro2day είχε εκτενώς αναφερθεί σε όσα συμβαίνουν στον ΟΠΑΠ και απειλούν να τινάξουν στον αέρα την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποιήση.

Ένα από τα θέματα που είχαμε αναδείξει ήταν και αυτό των περιβόητων Τερματικών Αυτόνομης Χρήσης (ΤΑΧ) για τα οποία ο οργανισμός, επί διοικήσεως Σπανουδάκη, συμφώνησε να πληρώνει την Intralot 15 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο προκειμένου να συντηρούνται μόλις ενεργοποιηθεί η συμφωνία για τον τεχνολογικό πάροχο!

Μηχανήματα που ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούνται και αποτελούν σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς «εμπορική αποτυχία και λανθασμένη επιλογή που αποσκοπούσε στο να περάσει σταδιακά η Intralot παιχνίδια τύπου slots από την πίσω πόρτα».

Είχαμε μάλιστα αναφερθεί και σε επιστολή των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, με την οποία εκφράζονταν σοβαρά παράπονα για το θέμα.

Για του λόγου το αληθές ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συγκεκριμένης επιστολής της ΠΟΕΠΠΠ:

· «Η θέση μας αλλά και η γνώμη των πελατών μας είναι ότι τα τερματικά αυτά είναι ξεπερασμένα και επί της ουσίας μη χρηστικά».

· «Στα πλαίσια δειγματοληπτικής πανελλαδικής έρευνας σε πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., διαπιστώθηκε ότι η χρήση των τερματικών ΤΑΧ είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, τόσο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα τερματικά, όσο και σε απόλυτα νούμερα». «Είμαστε βέβαιοι πως ανατρέχοντας στο ηλεκτρονικό αρχείο της ΟΠΑΠ Α.Ε. θα μπορούσατε να επιβεβαιώσετε με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο τα ευρήματα της δικής μας δειγματοληπτικής έρευνας».

· «Διερωτώμεθα γιατί να υπάρχει ένας τόσο υψηλός αριθμός ΤΑΧ στα πρακτορεία με πολύ χαμηλή χρήση και μικρή συμμετοχή, τόσο στην εξυπηρέτηση του πελάτη όσο και στη συνεισφορά στον τζίρο των παιχνιδιών».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράκτορες ζητούν από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα του έλεγχου σχετικά με τη χρήση των ΤΑΧ διαχρονικά «τόσο σε σύγκριση με άλλου είδους τερματικά όσο και σε απόλυτα και συγκεκριμένα νούμερα».

Μήπως και γίνεται τζίρος και αυτοί δεν το ξέρουν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v