Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Κάηκε με ΔΕΠΑ, «φυσάει» τον ΟΛΘ

ΤΑΙΠΕΔ: Κάηκε με ΔΕΠΑ, «φυσάει» τον ΟΛΘ
Οριστική φαίνεται πως είναι η απόφαση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου (51% στην αρχή και το υπόλοιπο ποσοστό σε δεύτερο στάδιο) του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ενώ  παραμένει σε εκκρεμότητα το τελικό σχέδιο για τον ΟΛΠ.

Διαβάσατε προ ημερών για τη γενικόλογη έκθεση των 13 σελίδων, με το σχέδιο για τα λιμάνια, που παρέδωσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στην κυβέρνηση.

Τώρα μαθαίνουμε πως ήταν γενικόλογη "εξ ανάγκης" γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την κινεζική Cosco προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μοντέλο που θα ικανοποιεί τους φερόμενους ως πιθανότερους αγοραστές.

Μετά από όσα πέρασαν με τους Ρώσους της Gazprom στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, στην κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ θέλουν να ξεκαθαρίσουν από νωρίς την κατάσταση στον ΟΛΠ.

Όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι...

 

Cyta: Οι κυπριακές εξελίξεις και η θυγατρική στην Ελλάδα

Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται πως θα ζητήσει από τη Cyta και άλλους ημικρατικούς οργανισμούς να μετατρέψουν τα κεφάλαια που έχουν κατατεθειμένα στο δημόσιο με διάρκεια τριών μηνών σε κρατικά χρεόγραφα δεκαετούς διάρκειας.

Ήδη -σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα- τέτοιο «αίτημα» απεστάλη στο Ταμείο Σύνταξης της Cyta.

Πάντως, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, το φετινό ζήτημα της χρηματοδότησης της Cyta Hellas είναι εξασφαλισμένο. Απλώς οι όποιες εξελίξεις στην Κύπρο ενδεχομένως να επηρεάσουν την πορεία την ελλαδικής θυγατρικής στο μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων.

Οψόμεθα...

 

Νάκας: Από ζημιές πέρασε σε κέρδη

Στο πρώτο φετινό τρίμηνο (το τρίτο της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου) η εισηγμένη σημείωσε καθαρά κέρδη 42 χιλιάδων ευρώ έναντι ζημίας 422 χιλιάδων ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Αν και με κάπως χαμηλότερο κύκλο εργασιών, οι περικοπές δαπανών φαίνεται να αποδίδουν, με αποτέλεσμα οι προ φόρων ζημίες του εννεαμήνου να περιοριστούν στα 139 χιλιάδες ευρώ, με τις ελεύθερες ταμειακές ροές να είναι θετικές και να υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v