Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2006

Κλωστήρια Ναούσης: O ”άγνωστος”… βασικός μέτοχος!

Η απορρόφηση των τριών θυγατρικών της Κλωστήρια Ναούσης είναι ο πρώτος όρος για να ανοίξει περαιτέρω ο ”αγωγός κεφαλαίων” των πιστωτριών τραπεζών προς την εταιρία. Οι τράπεζες λοιπόν λένε: Όσο βάζετε εσείς δικά σας κεφάλαια, τόσο θα σας δανείζουμε και εμείς, με το ενδεχόμενο να κεφαλαιοποιήσουμε και μέρος αυτών.

Η πρώτη κίνηση από την πλευρά των μετόχων θα γίνει με το επικείμενο μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που θα καλύψει η… αγνώστων ιδιοκτητών European Textile!

Σύμφωνα με τον κ. Λαναρά, η συμμετοχή της συγκεκριμένης εταιρίας τους προτάθηκε από ξένη επενδυτική τράπεζα (μήπως τη Μπάνκ Χόφμαν;) και δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος τους ιδιοκτήτες!

Οι όροι του δανείου θα είναι τέτοιοι έτσι ώστε να μετατραπεί σχεδόν άμεσα σε μετοχές, κι έτσι ο έλεγχος της Κλωστήρια Ναούσης να περάσει στην European Textile, η οποία θα κατέχει το 33,3% των μετοχών, με την Κλωνατέξ να περιορίζεται γύρω στο 17,5%.

Μετά όμως την έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού, στόχος είναι να γίνει και αύξηση κεφαλαίου. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι αδύνατον όσο η τιμή της μετοχής στο ταμπλό υπολείπεται των 30 λεπτών που είναι η ονομαστική αξία (οι συνειρμοί δικοί σας…).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v