Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 19 2006

Ακτοπλοΐα: Το ”μεγάλο deal” και οι... διαψεύσεις!

Διαπραγματεύσεις μεταξύ της BC Partners και της Attica Group θέλουν να διεξάγονται πληροφορίες που προέρχονται από κύκλους του ακτοπλοϊκού χώρου και υποστηρίζουν ότι συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ίσως βρίσκεται ”προ των πυλών”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμιξη στο εγχείρημα θα έχουν και οι Μινωικές, με στόχο την απορρόφηση πλοίων από τη γραμμή της Αδριατικής, ενώ σύμφωνα με άλλες, υπάρχει ενδιαφέρον του συγκεκριμένου private equity fund και για την GNV συμφερόντων Γκριμάλντι, στη γειτονική Ιταλία.

Επίσης, φέρεται να έχει ληφθεί –ανεπίσημα- απόφαση για μεγάλη αύξηση των Μινωικών (της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ) προκειμένου να αποκτηθεί ρευστότητα. Και αυτό βεβαίως δεν θα μπορούσε να ισχύσει χωρίς τη συγκατάθεση ισχυρών μετόχων, όπως είναι ο κ. Π. Παναγόπουλος και ο κ. Π. Λασκαρίδης.

Το ”κακό” με τις παραπάνω πληροφορίες είναι ότι δεν… επιβεβαιώνονται από τους άμεσα εμπλεκομένους!

Κύκλοι των Μινωϊκών διαψεύδουν ότι έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση, χωρίς να αρνούνται πάντως ότι μια αύξηση είναι μέσα στον γενικότερο σχεδιασμό τους για το προσεχές μέλλον.

Ομοίως, ο όμιλος Attica διαψεύδει σταθερά ότι έχει οποιεσδήποτε επαφές για πώλησή του, ενώ από την πλευρά της BC Partners - όπως συνηθίζεται άλλωστε κατά πάγια τακτική- δεν υπάρχει κανένα σχόλιο.

Ωστόσο, εμείς διαπιστώνουμε -διασταυρώνοντας διάφορες πηγές- ότι υπάρχει μια σαφής βάση, (σύμφωνα με το ”δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά”), αλλά και μια κάποια χρονική… πίεση.

Η διαφορά ανάμεσα στους ευρισκόμενους σε ”επαφή” (τώρα ή προγενέστερα) φαίνεται λοιπόν να βρίσκεται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στο ύψος του τιμήματος.

Η πλευρά των πωλητών φέρεται γενικώς να ζητά σημαντικό premium, το οποίο δικαιολογείται ίσως από την αξία των πλοίων, όχι όμως και από τα λειτουργικά αποτελέσματα…

Η απόσταση -πάντα σύμφωνα με τις… τρίτες πηγές- δείχνει να είναι αρκετά σημαντική. Πλην όμως δεν αποκλείεται καθόλου να πιέζεται χρονικά ο εν δυνάμει ”πωλητής”, οπότε η ”χρυσή τομή” ίσως να βρεθεί σύντομα, αν δεν έχει βρεθεί ήδη!

Ο ”πωλών” άλλωστε μάλλον πρέπει να γνωρίζει καλύτερα από όλους τόσο τα ”αστεράτα” όσο και τα αδύναμα σημεία του σχήματός του…

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, έχει κάνει από καιρό τις επιλογές του, ”διώχνοντας” εκεί που πρέπει κι αγοράζοντας εκεί που πρέπει, για να αυξήσει την αξία του όσο το δυνατόν περισσότερο…

”Κυριακή κοντή γιορτή”, λοιπόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v