Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2006

ΕΥΡΩΣ: Το... βολικό ”ασανσέρ” της μετοχής

Διανύουμε ήδη την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, περίοδο δηλαδή όπου κλείνει το εννεάμηνο της χρήσης, και αρκετές εταιρίες θα ήθελαν να δουν τις αποτιμήσεις των εισηγμένων θυγατρικών τους να κλείνουν σε ψηλότερα επίπεδα, προκειμένου οι ίδιες να εμφανίσουν καλύτερες λογιστικές καταστάσεις.

Στην περίπτωση όμως των Ευρωσυμμετοχών η εισηγμένη έχει έναν λόγο παραπάνω να βλέπει την τιμή της θυγατρικής της Περσέας να ανεβαίνει:

Διότι φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος που έχει για να μετατρέπει τα αρνητικά ίδια κεφάλαιά της σε… θετικά!

Στην αρχή του έτους οι Ευρωσυμμετοχές ξεκίνησαν με αρνητικά ίδια κεφάλαια, ωστόσο στο εξάμηνο και παρά τις ζημίες που παρουσίασαν τα είδαν να περνούν σε θετικό έδαφος καθώς ”έγραψαν” γύρω στα 10 εκατ. ευρώ υπεραξίες από την Περσέας!

Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο η μετοχή της Περσέας ξεκίνησε από τα 70 ευρωλεπτά στις πρώτες ημέρες του Μαΐου και παρά τη γενικότερη χρηματιστηριακή δυσπραγία της περιόδου εκείνης έφτασε πάνω από το 1,80 ευρώ στο τέλος Ιουνίου!

Προφανώς, πρόκειται περί απλής συμπτώσεως.

Στη συνέχεια, πάντως, από την 1η Ιουλίου και μέχρι πρότινος (πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου) η μετοχή του Περσέα υποχρεώθηκε σε μεγάλη πτώση, πέφτοντας στο 1,20 ευρώ (μείον περίπου 33% δηλαδή), σε μια μάλλον θετική περίοδο για τη Σοφοκλέους.

Προφανώς επρόκειτο για μια κακή συγκυρία που εκ συμπτώσεως ξεκίνησε αμέσως μετά το κλείσιμο του εξαμήνου.

Κάποιοι θεώρησαν ότι λόγω της μεγάλης πτώσης οι Ευρωσυμμετοχές θα εμφάνιζαν ίσως στο εννεάμηνο και πάλι αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Ενδέχεται όμως να... βιάστηκαν.

Διότι εδώ και κάποιες μέρες η μετοχή της Περσέας ξανάρχισε να ανεβαίνει και την Παρασκευή έκλεισε στο 1,49 ευρώ (ανεβαίνοντας κατά 24% σε περίπου 15 ημέρες), ενώ χθες ”έπιασε” ακόμη 2,7% φτάνοντας το 1,53 ευρώ. Οπότε, ίσως να τη δούμε και στα επίπεδα του τέλους Ιουνίου, μέχρι την προσεχή Παρασκευή.

Προφανώς θα πρόκειται για μία ακόμη ευτυχή σύμπτωση!

Αρκεί βέβαια να πιστεύει κανείς στις συμπτώσεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v