Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2013

Telecoms: Η ΕΕΤΤ, το deal και τα ξεχασμένα "πακέτα"

Telecoms: Η ΕΕΤΤ, το deal και τα ξεχασμένα πακέτα
Με ταχύτητα προχωρά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην εξέταση του σχεδίου των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind για τη δημιουργία της νέας κοινής εταιρείας που θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση στο δίκτυο πρόσβασης.

Παρότι η ανακοίνωση των δύο επιχειρήσεων για τα σχέδια συνεργασίας έγινε μόλις τον προηγούμενο μήνα, η ΕΕΤΤ είχε προγραμματίσει να την εξετάσει στην προηγούμενη συνεδρίαση της ολομέλειάς της, που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη. Λόγω, όμως, φορτωμένης ατζέντας της Επιτροπής, η εξέταση του θέματος αναβλήθηκε, κι αναμένεται να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 25 Ιουλίου.

Εκτός απροόπτου, λοιπόν, η έγκριση αναμένεται να δοθεί και οι δύο εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους, που αναφέρει ότι από τον Σεπτέμβριο μπαίνει μπροστά το νέο project.

Οι ταχύτητες με τις οποίες προχωράει το σχέδιο είναι τέτοιες που, μάλλον, δεν έχουμε συνηθίσει στην ελληνική πραγματικότητα. Ωστόσο, αυτό είναι σίγουρα θετικό καθώς δείχνει ότι υπάρχουν αντανακλαστικά τα οποία λειτουργούν εύρυθμα και με τρόπο που έχει απόλυτη ανάγκη η οικονομία μας για να κινηθεί εκ νέου.

Στην ίδια συνεδρίαση όμως της ολομέλειας της ΕΕΤΤ, της Πέμπτης που έρχεται, αναμένεται ότι θα εξετασθούν και τα οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ. Πρόκειται για οικονομικά πακέτα που έχουν υποβληθεί από τον ΟΤΕ στις αρχές της άνοιξης αλλά ακόμη τα μισά δεν έχουν λάβει έγκριση, ενώ τα υπόλοιπα εγκρίθηκαν πριν από ένα περίπου 10ήμερο.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως πρόκειται για τα οικονομικά προγράμματα του 2013 τα οποία ο ΟΤΕ θα λανσάρει στην αγορά -στην καλύτερη περίπτωση- στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Και λέμε στην καλύτερη περίπτωση γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τα οικονομικά προγράμματα να μην εξετασθούν στην ερχόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας της ΕΕΤΤ.

Μάλιστα, αν δεν υπάρξει άλλη συνεδρίαση και η ολομέλεια διακόψει τις εργασίες της για το καλοκαίρι τότε είναι πολύ πιθανό τα οικονομικά προγράμματα του 2013 να πάρουν πράσινο φως λίγο πριν από το... 2014, αφού τον Σεπτέμβριο λήγει η θητεία των μελών της Επιτροπής.

Ε, τώρα, αυτόν τον χειρισμό δεν τον λες και βοηθητικό για τα πλάνα μιας επιχείρησης. Άσε που δίνει και λαβή για γκρίνιες.

Πολλές γκρίνιες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v