Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2013

ΑΤΤΙΚΑΤ: Το «όχι» στη διοίκηση και η επόμενη μέρα

ΑΤΤΙΚΑΤ: Το «όχι» στη διοίκηση και η επόμενη μέρα
Δεν πέρασε τελικά στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΤΤΙΚΑΤ η πρόταση της διοίκησης για τεράστιο reverse split (από 81.644.555 σε 1.632.891 μετοχές, ή δύο νέες σε κάθε εκατό παλαιές) και στη συνέχεια για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά ύψους 3,918 εκατ. ευρώ (13.063.129 νέοι τίτλοι προς 0,30 ευρώ).

Ο λόγος που δεν πέρασε η πρόταση της διοίκησης είναι το ότι δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 επί των παρόντων, καθώς με βάση τα νούμερα φαίνεται πως: α) θετικά ψήφισε η πλευρά του κ. Παναγιώτη Πανούση, β) «λευκό» ψήφισε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και γ) «αποχή» δήλωσε ένας αριθμός άλλων μετόχων.

Το ζήτημα της χθεσινής γενικής συνέλευσης αφορούσε την αναγκαία υιοθέτηση μέτρων, καθώς οι μακροχρόνιες ζημίες του ομίλου έχουν φέρει τα ίδια κεφάλαια σε αρνητικό έδαφος. Θα πρέπει να σημειωθεί πως χθες δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ακολούθησε μια πολιτική ήπιας, αλλά σαφούς διαφοροποίησης από τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΑΤ.

Θυμίζουμε πως και στο πλαίσιο της πρόσφατης τακτικής γενικής συνέλευσης του Ιουνίου η πλευρά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είχε ψηφίσει «αποχή» στο θέμα της έγκρισης των λογιστικών καταστάσεων της εισηγμένης για το 2012.

Το κεφαλαιακό ζήτημα της ΑΤΤΙΚΑΤ θα έρθει και πάλι προς ψήφιση σε επόμενη γενική συνέλευση, ενώ πολύ σημαντικό ενδιαφέρον για το μέλλον της εταιρείας έχει το πώς τελικά θα εξελιχθούν οι διαδικασίες συνδιαλλαγής του άρθρου 99.

Πάντως, ο φετινός κύκλος εργασιών της επιχείρησης έχει υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (σε σχέση με το παρελθόν), ενώ στις 31/3/2013 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ήταν αρνητικά και το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ήταν στα 45,85 εκατ. ευρώ (προμηθευτές 29,6 εκατ., φόροι 11,2 εκατ., εργαζόμενοι 4,97 εκατ. ευρώ).

Την ίδια ημέρα, πάντως, η ΑΤΤΙΚΑΤ είχε απαιτήσεις (κυρίως από το ελληνικό δημόσιο) της τάξεως των 24,5 εκατ. ευρώ για δημόσια έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και για απαιτήσεις που προέρχονται από αμετάκλητες ή τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v