Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2013

Eurobank: H Rothschild και ο γαμπρός του Κλίντον

Eurobank: H Rothschild και ο γαμπρός του Κλίντον

Θα μπορούσε να αποτελεί ιστορία. Εν όψει, όμως, της επίσκεψης Σαμαρά στην Ουάσιγκτον και της συνάντησής του με τον Ομπάμα χρήσιμο είναι να τη θυμηθούμε, αποκαλύπτοντας και άγνωστες, μέχρι στιγμής, λεπτομέρειές της.

Λίγο πριν από την απόφαση του ΤΧΣ να διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η τότε διοίκηση της Eurobank, όπως έχει γραφτεί, είχε στα χέρια της δύο εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Η μία προερχόταν, όπως έχει σημειώσει το Euro2day.gr, από τη Fairfax, η άλλη από σχήμα στο οποίο συμμετείχαν η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Rothschild, ο Jacob Rothschild και το hedge fund Eaglevale Partners, συνιδρυτής του οποίου είναι ο Μ. Μεζβίνσκι, γαμπρός του Κλίντον.

Το δεύτερο αυτό σχήμα εκδήλωνε την πρόθεση να διαθέσει ποσό ως και 1 δισ. ευρώ για να αποκτήσει ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό και το management της Eurobank.

Από την ανάγνωση των ονομάτων και μόνο προκύπτει η υψηλή ποιότητα των υποψήφιων επενδυτών.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΤΧΣ, η διοίκηση του οποίου απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως, σημειώνοντας στην απάντησή της ότι το εγχείρημα μερικής ιδιωτικοποίησης της Eurobank έχει λάβει παράταση ως το τέλος Απριλίου 2014.

Η χλιαρή αντίδραση του Ταμείου δυσαρέστησε, όπως ακούμε, τους συμμετέχοντες στο σχήμα και δέκτης των παραπόνων έγινε και ο πρωθυπουργός, τον οποίο επισκέφθηκε ο Mαρκ Mεζβίνσκι.

Ο πρωθυπουργός ήταν και παραμένει πλήρως ενήμερος για το ενδιαφέρον ξένων σχημάτων να τοποθετηθούν στις ελληνικές τράπεζες, καθώς πέραν των συχνών προσωπικών επαφών έχει αναπτυχθεί και αξιοσημείωτη οικονομική διπλωματία γύρω από το θέμα.

Οι επενδύσεις από ξένους στην ελληνική οικονομία και βεβαίως στις τράπεζες αναμένεται άλλωστε να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα κατά την επικείμενη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.

Και εν όψει αυτής δεν μπορούν να αποκλεισθούν εκπλήξεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v