Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 8 2013

Η ώρα της Βουλής για το διαγωνισμό του Τ.Τ.

Η ώρα της Βουλής για το διαγωνισμό του Τ.Τ.

Τα μπόλικα παρατράγουδα του διαγωνισμού πώλησης του Τ.Τ. ενδέχεται να έρθουν και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς, όπως ακούμε, το θέμα θα έρθει σύντομα στη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται ερώτηση για τη σκοπιμότητα του διαγωνισμού πώλησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και την αμοιβή που έλαβε ο σύμβουλος πώλησης.

Ως γνωστόν, σύμβουλος πώλησης του ΤΧΣ στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν η Goldman Sachs, η οποία είχε αναλάβει και το έργο της διερεύνησης ενδιαφέροντος.

Προσφορές για το Τ.Τ. υπέβαλαν τελικώς μόνο οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και ουδείς ξένος.

Ο δε διαγωνισμός, ενώ ξεκίνησε με τη λογική να προταχθούν οι προσφορές με μετρητά, κατέληξε, μετά από σχεδόν ευθεία παρέμβαση της τρόικας, να κριθεί με βάση τις συνέργειες και τη συστημική ευστάθεια.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αναρωτιέται η αγορά γιατί διενεργήθηκε και δεν αποφάσισε το ΤΧΣ, ως ελέγχων τη διοίκηση της Eurobank και του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, την απευθείας συγχώνευσή τους.

To Euro2day.gr κατέγραψε το μπρα ντε φερ συμφερόντων γύρω από την πώληση του Τ.Τ., που επέφερε τον κίνδυνο για φιάσκο ολκής, αναδεικνύοντας τόσο τα λάθη στρατηγικής του ΤΧΣ, όσο και τις παρεμβάσεις της τρόικας, που πρακτικά κατέστησαν... αχρείαστο τον διαγωνισμό.

Και μπορεί οι ευθύνες να μοιράζονται, τον λογαριασμό, όμως, που ακούγεται ότι έφθασε στο 1 εκατ. ευρώ, τον πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v