Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2013

Η μίνι έκπληξη του ΟΤΕ και οι φήμες για νέο deal της Third Point

Η μίνι έκπληξη του ΟΤΕ και οι φήμες για νέο deal της Third Point

ΟΤΕ: Από την Cosmote Ρουμανίας ήρθε η μικρή θετική έκπληξη στα αποτελέσματα β' τριμήνου του ομίλου ΟΤΕ καθώς η εν λόγω θυγατρική είχε αύξηση εσόδων που πέρασε και στα EBITDA.

Ο όμιλος εμφάνισε ισχυρές καθαρές ταμειακές ροές, που ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, εντός όμως των προβλέψεων των αναλυτών, που περιμένουν free cash flow της τάξevς των 700 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης.

Ο δανεισμός του ομίλου μειώθηκε κατά 740 εκατ. ευρώ και θα συνεχίσει να μειώνεται και στο μέλλον λόγω του free cash flow αλλά και των πωλήσεων (σ.σ.: η πώληση της Globul θα εμφανισθεί στο τρέχον γ΄ τρίμηνο).

Ενέργεια: Αναζωπυρώθηκαν οι φήμες για νέο deal της Third Point στην Ελλάδα, το οποίο θα σχετίζεται και αυτό με τον ευρύτερο κλάδο της ενέργειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το hedge fund βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση εισηγμένου ομίλου συζητώντας το ενδεχόμενο κεφαλαιακής ενίσχυσης μέσω συμμετοχής του σε ΑΜΚ ή κάλυψης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Ανάλογες συζητήσεις είχαν διενεργηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς να ευοδωθούν, λόγω των αντιρρήσεων του Third Point στην κατεύθυνση της επένδυσης.

Αν άλλαξε κάτι θα το δούμε σύντομα.

Το κλίμα πάντως που επιχειρείται να δημιουργηθεί λόγω και των συναντήσεων Σαμαρά με εκπροσώπους επενδυτικών οργανισμών είναι υποβοηθητικό.

Τόσο για deals όσο και ως απλή φημολογία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v