Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2013

ΜΟΤΟ: Η ρευστότητα, οι πωλήσεις και το επιζητούμενο deal

ΜΟΤΟ: Η ρευστότητα, οι πωλήσεις και το επιζητούμενο deal

«Ο όμιλος ανταποκρίνεται με ευχέρεια στις υποχρεώσεις του προς προμηθευτές και τράπεζες και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις» αναφέρει η διοίκηση της Μοτοδυναμικής, η οποία συμπληρώνει πως στις 30 Ιουνίου 2013 η εισηγμένη είχε πιστωτικό όριο στις τράπεζες 13,7 εκατ. ευρώ και είχε κάνει χρήση μόλις του 42,58% αυτού.

Και αυτό γιατί παρά τα συνεχιζόμενα αρνητικά αποτελέσματα (-12,7 εκατ. στο εξάμηνο έναντι -2,01 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο) η Μοτοδυναμική παρουσίασε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 1,35 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων περιόρισε τον καθαρό της δανεισμό στα 4,6 εκατ. ευρώ.

Πέρα όμως από τη μείωση του κόστους και από τις θετικές ταμειακές ροές, σημείο αισιοδοξίας για την εισηγμένη αποτελεί η εκτίμηση της διοίκησής της ότι η πτώση της ζήτησης στις μοτοσικλέτες έχει φτάσει σε σημεία υπερβολής (από 80% έως 85% σε αξία από την αρχή της κρίσης) και πως κάποια στιγμή η ζήτηση θα αρχίσει να ανακάμπτει. Το γεγονός άλλωστε πως η υποχώρηση του κύκλου εργασιών το πρώτο εξάμηνο περιορίστηκε στο 3,5% δείχνει σχετική επιβράδυνση του ρυθμού πτώσης της αγοράς.

H συγγενής αγορά μάλιστα του επιβατικού αυτοκινήτου έδειξε κάποια σημεία ανάκαμψης το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, εξέλιξη που ίσως παρατηρηθεί στο μέλλον και στις μοτοσικλέτες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Μοτοδυναμική έχει ανοιχτά τα μάτια της για πιθανά deals που θα διευρύνουν το προϊοντικό της μίγμα.

ΥΓ.: Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση είναι λίγο πάνω από το 50% των ιδίων κεφαλαίων της εισηγμένης (8,78 εκατ. ευρώ).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v