Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 13 2006

Πειραιώς, Κύπρου κι άλλα... ”διμερή θέματα”!

Το θέμα της συνένωσης δυνάμεων μεταξύ ελλαδικών και κυπριακών εταιριών γενικώς και τραπεζών… ειδικώς, φαίνεται ότι θα παραμείνει στο προσκήνιο για μεγάλο διάστημα.

Πραγματικό ”ράλι” συνεχίζει να κάνει η Τράπεζα Κύπρου, πηγαίνοντας από νέο υψηλό σε νέο υψηλό και με πολύ μεγάλους όγκους συναλλαγών.

Σίγουρα κάποιο ρόλο έπαιξε χθες η ανακοίνωση της τράπεζας, σύμφωνα με την οποία θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα 9μήνου στις 3 Νοεμβρίου (δηλαδή... νωρίς, που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά, αλλιώς θα το… καθυστερούσε όπως κάνουν όλοι, ή σχεδόν όλοι) και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο διανομής προμερίσματος.

Είναι όμως δεδομένο ότι αυτά τα ”νέα” δεν είναι η βασική αιτία για το ράλι.

Βασική αιτία είναι η φημολογία ότι ”τα βρήκαν” με την Πειραιώς, φημολογία η οποία μπορεί μεν και να μην είναι αληθής, πλην όμως υποστηρίζεται από την εκτίμηση ότι... ”κι αν δεν τα βρήκαν, έχουν πολλούς λόγους… να τα βρούν”.

Το ότι υπάρχει αυτή η κυρίαρχη αίσθηση είναι προφανές και από το γεγονός ότι δεν παρατηρείται κανένας φόβος μεταξύ των επενδυτών για το λεγόμενο ”stock overhang”.

Δηλαδή για το ενδεχόμενο πώλησης μέρους έστω της μεγάλης συμμετοχής της Πειραιώς, η οποία ήδη καταγράφει μεγάλα κέρδη από την άνοδο της μετοχής.

Στο μεταξύ, μέσω νέων αγορών, η Proton Bank ενίσχυσε τη θέση της στην κυπριακή εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου Interfund, αποκτώντας 426.013 warrants (δικαιώματα) της εισηγμένης εταιρίας.

Μετά και την παραπάνω συναλλαγή, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton στην Interfund έχει αυξηθεί από το 10,8% στο 15,7%! Θυμίζουμε δε ότι η Interfund κατέχει σημαντικό ποσοστό στην Ελληνική Τράπεζα…

Κι από την άλλη, έχουμε την έμμεση επιβεβαίωση από την Κυπριακή Εταιρία Τσιμέντων, όσον αφορά στις πληροφορίες του euro2day.gr ότι υπάρχουν επαφές για την εξαγορά ποσοστού της από την Τιτάν.

Και μάλλον θα έχουμε συνέχεια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v