Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2013

Ο «μποναμάς» της Ελλάκτωρ και το «κούρεμα» για Άβαξ και Sanyo

Ο «μποναμάς» της Ελλάκτωρ και το «κούρεμα» για Άβαξ και Sanyo

ΕΛΛΑΚΤΩΡ - ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: Επιστροφή κεφαλαίου ύψους 108,5 εκατ. ευρώ αποφάσισε τον περασμένο Ιούλιο η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Αττικής Οδού, με διανομή αφορολόγητου αποθεματικού, το οποίο είχε σχηματισθεί σε προηγούμενες χρήσεις.

Η επιστροφή κεφαλαίου ολοκληρώθηκε εντός του καλοκαιριού ενισχύοντας τα διαθέσιμα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία κατέχει το 59,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Αττικής Οδού και θα εισέπραξε κάτι παραπάνω από 64 εκατ. ευρώ ,αλλά και της Πειραιώς, η οποία κατέχει το 10%.

Μποναμάς σε δύσκολους καιρούς...

 

SANYO HOLDING: Μόλις στις 30/6/2013 o όμιλος Sanyo (νυν ΤΡΟΠΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ) ενέγραψε στα αποτελέσματα της περιόδου (β' τρίμηνο 2013) τη ζημία της συμμετοχής στην Ατλάντικ λόγω της πτώχευσης της τελευταίας. Κοντά σε αυτήν έγραψε και την απομείωση από τη συμμετοχή στη Διεθνής Ένωση, η άδεια της οποίας ανεστάλη.

Συνολικά η ζημία από την Ατλάντικ και τη Διεθνής Ένωση ανήλθε σε 1,047 εκατ. ευρώ.

 

J&P ΑΒΑΞ: Το υπόλοιπο καταθέσεων του ομίλου στην Κύπρο στις 15/3/2013 ήταν 9,4 εκατ. ευρώ και έχει δεσμευτεί ποσό 4,5 εκατ.ευρώ (47,5%).

Βάσει του νόμου περί δέσμευσης καταθέσεων στην Κύπρο, για το ποσό που έχει δεσμευτεί θα δοθούν μετοχές της Τράπεζας Κύπρου ονομαστικής αξίας 1 ευρώ.

Η Άβαξ διενήργησε προβλέψεις 4,5 εκατ. ευρώ, με τις οποίες επιβάρυνε τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου. Όταν δοθούν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου και αρχίσει η επαναδιαπραγμάτευσή τους, ο όμιλος και η εταιρία θα προβούν σε επανεκτίμηση των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στην εύλογη αξία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v