Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2013

Η «περατζάδα» των ξένων από τις... ΑΕΕΑΠ

Η «περατζάδα» των ξένων από τις... ΑΕΕΑΠ

Στη Eurobank Properties έβαλε πόδι η Fairfax. Στην Πανγαία της Εθνικής Τράπεζας συζητείται κάτι αντίστοιχο.

Και προφανώς κάποια άλλα διεθνή funds που κατά καιρούς έρχονται στην Αθήνα, αν ενδιαφερθούν στην πράξη να βάλουν χρήματα στον κλάδο, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στις άλλες τρεις εταιρείες του (Trastor, MIG Real Estate και ICI).

Στην πρώτη, ρόλο θα παίξει και η στάση που θα κρατήσει η Τράπεζα Πειραιώς (ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την Pasal Development του κ. Σωτήρη Θεοδωρίδη), σχετικά με το αν και κυρίως το έναντι ποιου τιμήματος θέλει να πουλήσει.

Όσο για την ICI (Intercontinental International) ΑΕΕΑΠ είναι η νεότερη εταιρεία του κλάδου, με πρόεδρο και βασικό μέτοχο τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Αριστείδη Χαλικιά και βασικό χαρτοφυλάκιο τα καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας που απέκτησε προ διετίας.

Ο κ. Χαλικιάς μετείχε και στο ευρύτερο σχήμα που αρχικά διεκδίκησε την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας, το οποίο είχε ιθύνοντα νου τον τέως διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Απόστολο Ταμβακάκη.

Άλλωστε και ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ICI ΑΕΕΑΠ, όπως και άλλα γνωστά ονόματα από τον χώρο των ακινήτων (π.χ. ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ευαγγέλου) και από τον χώρο των πανεπιστημιακών (Χαράλαμπος Γκότσης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v