Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2013

Κύπρου ΑΧΕΠΕΥ: Πού το πάει τελικά η Λευκωσία;

Κύπρου ΑΧΕΠΕΥ: Πού το πάει τελικά η Λευκωσία;

Σε κακόγουστο σίριαλ έχει μετατραπεί η υπόθεση της πώλησης της Κύπρου Χρηματιστηριακής, γεγονός που αναμφίβολα δρα σε βάρος της εταιρείας και των εργαζομένων της. Αυτό γράφαμε στις 3 Οκτωβρίου, συμπληρώνοντας πως είχε εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον από δύο τουλάχιστον «παίκτες»: την Alpha Alliance και την Beta Χρηματιστηριακή.

Από τότε μέχρι σήμερα, όχι μόνο η πώληση της εταιρείας δεν έχει προχωρήσει, αλλά αντίθετα, κυκλοφορούν φήμες στην αγορά που μόνο ευνοϊκές δεν είναι, όπως:

• Καμία από τις παραπάνω δύο προτάσεις δεν έχει προχωρήσει (Beta, Alpha Alliance) και μάλιστα λέγεται ότι έγιναν επαφές και με άλλη ελληνική ΑΧΕΠΕΥ -ιδιοκτησίας παλιού, ιδιώτη χρηματιστή- που ούτε και αυτές απέδωσαν...

• Ολοένα και περισσότεροι πελάτες «μετακομίζουν» σε άλλη (συγκεκριμένη) χρηματιστηριακή εταιρεία, την ώρα που η Κύπρου στερείται την υποστήριξη οποιουδήποτε τραπεζικού δικτύου. Άρα η απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο.

• Υπάρχει ζήτημα άμεσης στέγασης της Κύπρου Χρηματιστηριακής, καθώς τα γραφεία που είναι εγκατεστημένη δεν της ανήκουν και μάλιστα θα πρέπει να αποχωρήσει πολύ σύντομα από αυτά!

Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι πως πρόκειται για εταιρεία που διέθετε αξιοσημείωτο πελατολόγιο για επενδύσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό και όχι μόνο δεν είχε «τρύπες», αλλά αντίθετα εξακολουθεί να διαθέτει ταμείο κάποιων εκατομμυρίων ευρώ! (πέρα από τα κατατεθειμένα στο Συνεγγυητικό)!

Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι το πώς μια τέτοια εταιρεία δεν έχει μπορέσει να πουληθεί μέχρι σήμερα και το ποιες επιπτώσεις θα έχει τελικά μια τέτοια καθυστέρηση στο τίμημα που θα εισπραχθεί και στο μέλλον των εργαζομένων;

ΥΓ: Η μητρική Τράπεζα Κύπρου, επτά ολόκληρους μήνες μετά τις γνωστές εξελίξεις του Μαρτίου στη Λευκωσία, ακόμη ψάχνει να βρει διευθύνοντα σύμβουλο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v