Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2013

Κύπρου: Πώς απαξιώνεται η χρηματιστηριακή

Κύπρου: Πώς απαξιώνεται η χρηματιστηριακή
Παροιμιώδης η καθυστέρηση που παρατηρείται στην πώληση της Κύπρου Χρηματιστηριακής (κοντεύουν να περάσουν έξι ολόκληροι μήνες από τα γνωστά γεγονότα του Μαρτίου), εξέλιξη που επιδρά αρνητικά τόσο στη χρηματιστηριακή εργασία, όσο και στο προσωπικό της.

Μέχρι σήμερα πάντως:

• Αποφασίστηκε η επιστροφή στον μέτοχο (Τράπεζα Κύπρου) ενός σημαντικού ποσού που βρισκόταν στο ταμείο της ΑΧΕΠΕΥ.

• Η χρηματιστηριακή εταιρεία λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο χωρίς να έχει τη συνδρομή τραπεζικού δικτύου πωλήσεων, καθώς τα καταστήματα της πάλαι ποτέ Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα έχουν ενσωματωθεί στον Όμιλο Πειραιώς.

• Η εταιρεία στεγάζεται ακόμη σε ακίνητο που ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς και κάποια στιγμή θα κληθεί να αποχωρήσει από αυτό.

• Παρατηρείται -λόγω και της γενικότερης αβεβαιότητας- σημαντική εκροή πελατολογίου προς άλλη χρηματιστηριακή εταιρεία.

Κοινή αντίληψη είναι πως ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος τόσο της Κύπρου Χρηματιστηριακής, όσο και των εργαζομένων της.

Σε ό,τι αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία, λέγεται ότι έχει υπάρξει ενδιαφέρον από δύο υποψήφιους αγοραστές: από την Alpha Alliance (εταιρεία με έδρα το εξωτερικό και μετόχους Έλληνες και ξένους) και πιθανότατα από την BETA Χρηματιστηριακή.

Κύκλοι της κυπριακής αγοράς αποδίδουν τη χαρακτηριστική αυτή καθυστέρηση στη μεγάλη χρονοτριβή που παρατηρήθηκε στην τοποθέτηση «σταθερού» διοικητικού συμβουλίου από τους νέους μετόχους (βλέπε κουρεμένους καταθέτες) της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας.

Πάντως, τα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου εγκρίθηκαν τελικά από την Κεντρική Τράπεζα πριν από λίγες ημέρες και τώρα ελπίζεται πως το πράγμα θα αρχίσει να κινείται με ταχύτερους ρυθμούς.

Οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v