Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2013

O «πάγος» στις συζητήσεις ΕΤΕ- Calamos και το μέρισμα της EΥΠΡΟ

O «πάγος» στις συζητήσεις ΕΤΕ- Calamos και το μέρισμα της EΥΠΡΟ

ΕΘΝΙΚΗ- CALAMOS: Πάγωσαν, όπως ακούμε, οι συζητήσεις μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Calamos για NBG Asset Management.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι και αφορούσαν στην απόκτηση της NBG Asset Management από την Calamos όπως και την σύναψη συμφωνίας για μακροχρόνια διαχείριση κεφαλαίων της Εθνικής.

 

EUROBANK PROPERTIES: Καλά νέα για τους μετόχους μειοψηφίας της Eurobank Properties ( ΕΥΠΡΟ) ενέχει η συμφωνία που υπέγραψαν πριν από μερικούς μήνες Eurobank και Fairfax.

Βάσει της συμφωνίας η Fairfax θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΕΥΠΡΟ μέσω αύξησης κεφαλαίου και εξαγοράς των δικαιωμάτων προτίμησης της Eurobank.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας η Eurobank Properties θα έχει τη δυνατότητα να χορηγεί μέρισμα καθώς μεγαλομέτοχός της θα είναι η Fairfax και όχι η Eurobank που εμπίπτει στην απαγόρευση λόγω λήψης κρατικής βοήθειας.

 

ΣYNETAIΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παράταση ενός μήνα ζήτησαν οι συνεταιριστικές τράπεζες από το υπουργείο Οικονομικών και την ΤτΕ για την ολοκλήρωση των ενεργειών ανακεφαλαιοποίησής τους.

Το αίτημα αναμένεται να γίνει δεκτό και έτσι θα έχουν χρόνο ως τα τέλη Νοεμβρίου να καταθέσουν τα ενημερωτικά των αυξήσεων κεφαλαίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και βεβαίως να βρουν πρόθυμους επενδυτές...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v