Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 23 2013

Κύπρου ΑΧΕ: Γιατί βάζουν λουκέτο και δεν τη πουλάνε;

Κύπρου ΑΧΕ: Γιατί βάζουν λουκέτο και δεν τη πουλάνε;
Για την περίπτωση της Κύπρου Χρηματιστηριακής, η στήλη είχε αναφερθεί εκτεταμένα δύο φορές μέσα στο τελευταίο δίμηνο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Μαθαίνουμε λοιπόν τώρα, πως προωθείται η λύση και εκκαθάριση της Κύπρου Χρηματιστηριακής, μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου. Επίσης, ότι η όλη διαδικασία έχει καταληκτική ημερομηνία το τέλος Νοεμβρίου, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι απολύσεις, οι αποζημιώσεις των εργαζομένων, και λοιπές υποχρεώσεις της εταιρίας.

Πιστεύουμε, ωστόσο, πως η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου θα πρέπει να εξηγήσει στους μετόχους της, στους εργαζόμενους της χρηματιστηριακής και στο ευρύ επενδυτικό κοινό, το σκεπτικό των αποφάσεών της.

Γιατί δηλαδή δεν προτίμησε να πουλήσει την εταιρεία;

Τελικά μια χρηματιστηριακή εταιρεία εν λειτουργία (going concern) δεν μπορεί να πιάσει ούτε ένα ευρώ στην πιάτσα, πέραν των μετρητών της και των καταθέσεών της στο Συνεγγυητικό;

Τελικά, δεν υπήρχε καμιά καλύτερη επιλογή για τους εργαζόμενους της εταιρείας που τώρα θα κληθούν να λάβουν τις... αποζημιώσεις τους;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v