Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 21 2013

Η Chipita, η εισαγωγή στο Χ.Α. και οι ρήτρες

Η Chipita, η εισαγωγή στο Χ.Α. και οι ρήτρες
Η είδηση ότι η «αναγεννημένη» Chipita εξετάζει την εκ νέου εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α μόνο έκπληξη δεν προκαλεί.

Η Chipita επανασυστάθηκε όταν ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος, ιδρυτής και βασικός της μέτοχος μέχρι τη συγχώνευσή της με την τότε Δέλτα και μετέπειτα Vivartia, αγόρασε από την τελευταία τον κλάδο κρουασάν και μπισκότων, μαζί με ομάδα επενδυτών (Olayan Group κ.ά.).

H συμφωνία μετόχων, που συνόδευε την εξαγορά του κλάδου κρουασάν και επανασύσταση της Chipita, προβλέπει, όπως μαθαίνουμε, την εισαγωγή της σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά ως τον Ιούνιο του 2014. Πρόκειται, όπως αντιλαμβανόμαστε, για ρήτρες εξασφάλισης των μετόχων μειοψηφίας.

Με ορόσημο, λοιπόν, τον Ιούνιο του 2014 η Chipita θα πρέπει να εισαγάγει τις μετοχές της σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά. Και το Χ.Α. είναι ο πλέον ενδεδειγμένος προορισμός.

Αφενός διότι οι επενδυτές γνωρίζουν την Chipita. Αφετέρου διότι δεν μπορεί να έχεις την φιλοδοξία να καταλάβεις τη θέση του προέδρου του ΣΕΒ και οι μετοχές της εταιρείας σου να διαπραγματεύονται σε ξένη αγορά.

Υ.Γ.: Έχουν διενεργηθεί διερευνητικές επαφές με ξένες τράπεζες με αντικείμενο την αναδοχή της έκδοσης. Και όπως ακούμε θετική προδιάθεση υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v