Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2013

Ιατρικό: Η δημόσια πρόταση, το άδειασμα και η Asklepios

Ιατρικό: Η δημόσια πρόταση, το άδειασμα και η Asklepios
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η περίοδος αποδοχής της δημόσιας προσφοράς προς τους μετόχους μειοψηφίας του Ιατρικού Αθηνών από τη Γ. Αποστολόπουλος, χωρίς, όπως όλα δείχνουν, ιδιαίτερη επιτυχία.

Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά και το ότι η τιμή της μετοχής, ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, εκτινάχθηκε ψηλότερα του προσφερόμενου τιμήματος (0,80 ευρώ ανά μετοχή). Η τιμή της μετοχής πήγε ως το 0,91 ευρώ, διαπραγματευόμενη σταθερά πάνω από το 0,80 και με αξιόλογους όγκους.

Που σημαίνει ότι κάποιος αγοράζει. Μόνο την τελευταία εβδομάδα άλλαξαν χέρια πάνω από 1,6 εκατ. μετοχές, όγκος που ξεπερνά το 50% του μέσου μηνιαίου όγκου των τελευταίων μηνών.

Το ποιος αγοράζει δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί επισήμως, είναι όμως σίγουρο ότι οι κινήσεις των αγοραστών άδειασαν τη δημόσια προσφορά της οικογένειας Αποστολόπουλου.

Την ίδια στιγμή, στην αγορά ακούγεται ότι ο γερμανικός όμιλος Asklepios, δεύτερος τη τάξει μεγαλύτερος μέτοχος της Ιατρικό Αθηνών, ετοιμάζεται να ανοίξει τα χαρτιά του, και μάλιστα με... επιθετικό τρόπο. Οι Γερμανοί που είδαν την επενδυσή τους να καταβαραθρώνεται δεν έχουν διευκρινίσει από τη δημοσιοποίηση της δημόσιας προσφοράς ως σήμερα τη στάση τους.

Δεν έμειναν όμως και άπραγοι. Η στήλη μαθαίνει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν τις επαφές τους και σχεδίασαν την κίνησή τους.

Μένει να φανεί πότε θα την ξεδιπλώσουν και δημόσια.

Το σίγουρο είναι ότι η αγορά ψήφισε πως θέλει καλύτερο τίμημα και αυτό μάλλον οι Γερμανοί το έχουν λάβει υπ΄ όψιν τους, αν δεν το προκάλεσαν κιόλας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v