Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 31 2013

Ερχεται νέο χτύπημα Ρεφενέ στους επενδυτές;

Ερχεται νέο χτύπημα Ρεφενέ στους επενδυτές;

Πολύς ντόρος -και δικαίως- έγινε με τις φορολογικές ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι και οι οποίες αν δεν αλλάξουν θα αναγκάσουν όσους κάνουν τρεις συναλλαγές σε επενδυτικά προϊόντα να ανοίξουν βιβλίο εσόδων - εξόδων και να ασφαλιστούν στο ΤΕΒΕ!

Η αγορά ξεσηκώθηκε και ζήτησε νομοθετική παρέμβαση που θα άρει και την τελευταία αμφιβολία για το θέμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΣΜΕΧΑ έστειλε επιστολή στον Στουρνάρα ζητώντας την πλήρη εξαίρεση από τις πράξεις που θεωρούνται «επιχειρηματική συναλλαγή» (βλέπε βιβλίο εσόδων-εξόδων) για όλες τις πράξεις.

«Θεωρούµε ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης εξαίρεση των συναλλαγών που αφορούν χρηµατοπιστωτικά µέσα του ν. 3606/07 και κινητές αξίες του ν. 3371/05, από τις πράξεις που θεωρούνται 'επιχειρηµατική συναλλαγή'», ανέφερε η επιστολή, δηλαδή εκτός από μετοχές του Χ.Α., παράγωγα, ομόλογα κ.τ.λ.

Έλα όμως που κάποιες πληροφορίες λένε ότι το αίτημα δεν εισακούεται από ορισμένους στο υπουργείο Οικονομικών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Απ. Ρεφενές της επιτροπής λογιστικής τυποποίησης εισηγείται η ρύθμιση να ισχύσει μόνο για τις μετοχές στο χρηματιστήριο. Ακούγεται, δηλαδή, πως δεν περιλαμβάνονται συναλλαγές ελλήνων σε ξένες μετοχές και ομόλογα, θέση που αφήνει εκτεθειμένο μεγάλο κομμάτι της αγοράς.

Η στήλη εύχεται να διαψευστεί καθώς τέτοιες αποφάσεις σε μια περίοδο όπου η χώρα ψάχνει ξένες επενδύσεις και το ενδιαφέρον για την Ελλάδα επανέρχεται οι πειραματισμοί δεν συγχωρούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v