Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2006

ΕΥΡΩΣ-ΠΕΡΣΕΑΣ: Ξεπληρώνοντας παλιές αμαρτίες

Θυμάστε τι λέγαμε στον χθεσινό Χαμαιλέοντα για μία ενδιαφέρουσα συνέλευση στον Περσέα, όπου θα προέκυπταν κέρδη και μέρισμα για τη φετινή χρήση, προκειμένου να ενισχυθούν οι μητρικές Ευρωσυμμετοχές;

Τελικά, προβλέπεται να υπάρξουν και λειτουργικά κέρδη (μεταξύ 1,5 και 2 εκατ. ευρώ) και έκτακτα κέρδη και μέρισμα, ενδεχομένως και προμέρισμα.

Eκτός όλων αυτών, η εταιρία συζητά με Νηρέα και Σελόντα (τους δύο βασικότερους πελάτες της) προκειμένου ”να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία τους”.

Ενώ λοιπόν τα πράγματα φαίνεται να βελτιώνονται δραστικά για τον Περσέα, για τις μητρικές Ευρωσυμμετοχές τα ”δύσκολα” συνεχίζονται. Επί του παρόντος, βέβαια, η εισηγμένη ”τη βγάζει” γιατί μετέτρεψε το μεγαλύτερο ποσοστό των δανείων της σε μακροπρόθεσμο, και μάλιστα με περίοδο χάριτος δύο ετών. Άρα, κάτι η περίοδος χάριτος, κάτι το μέρισμα από τον Περσέα, προς το παρόν την κατάσταση ”μπαλώνεται”.

Μεσομακροπρόθεσμα, ωστόσο, ουσιαστική λύση θα προκύψει μόνο αν ”ανεβεί” κι άλλο ο Περσέας, ο οποίος όμως λειτουργεί με παραγωγική δυναμικότητα 100%.

Άρα, το ”στοίχημα” θα παιχτεί στο κατά πόσο ο Περσέας θα μπορέσει να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους του και επίσης στο κατά πόσο οι Ευρωσυμμετοχές θα εισπράξουν μέρος από κάτι δικαστικές απαιτήσεις τους, οι οποίες εκκρεμούν στις ΗΠΑ εδώ και έξι περίπου χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v