Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2013

Υπόσχεση απογείωσης από Aegean-Olympic

Υπόσχεση απογείωσης από Aegean-Olympic
Είχαμε πολύ καιρό να παρακολουθήσουμε συνέντευξη τύπου, όπου Έλληνας επιχειρηματίας δεν ζήτησε λεφτά από το κράτος και δεν διαμαρτυρήθηκε για τη στάση των τραπεζών και το ύψος της φορολογίας.

O αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης μίλησε χθες για «όραμα», για «κατεύθυνση» και για «αντίδραση», κόντρα στα προβλήματα που αναδύονται από τη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της οικονομίας.

Και έθεσε φιλόδοξο στόχο: Το κοινό πλέον σχήμα Aegean-Olympic Air να αυξήσει το μερίδιό του στους επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα αεροπορικά από το φτωχότατο 16% που είναι σήμερα (στην Τουρκία είναι 70%!) στο 25% το 2023.

Αυτό σημαίνει πολλές νέες θέσεις εργασίας, περισσότερο συνάλλαγμα για τη χώρα, καλύτερη εξυπηρέτηση για τα νησιά και γενικότερα για την περιφέρεια της Ελλάδας.

Και βέβαια όλα αυτά σε συνδυασμό με επιχειρηματικά κέρδη (και φορολογικά έσοδα για το κράτος), σε αντίθεση με τον πρώην δημόσιο αερομεταφορέα που μέχρι το 2009 φόρτωνε με μεγάλες επιβαρύνσεις κάθε χρόνο τον Έλληνα φορολογούμενο.

Το ζητούμενο είναι γιατί δεν βλέπουμε ανάλογα deals και σε άλλους κλάδους.

Γιατί δηλαδή δεν ενώνονται και άλλες επιχειρηματικές δυνάμεις που έχουν θετικά στοιχεία και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια πολύ καλύτερη θέση στη διεθνοποιημένη πλέον οικονομία.

Αντίθετα, βλέπουμε Έλληνες επιχειρηματίες να εμμένουν πεισματικά στην αυτονομία τους και να αναζητούν στρατηγικούς εταίρους, μόνο μόλις διαπιστώσουν πως δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους, ή μόλις οι τράπεζες τους βάλουν το... μαχαίρι στο λαιμό.

Αλλά ανάπτυξη με το στανιό δεν γίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v