Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2013

Το σχέδιο εξυγίανσης της SATO και οι... υψηλές πτήσεις της Aegean

Το σχέδιο εξυγίανσης της SATO και οι... υψηλές πτήσεις της Aegean
SATO: Με σημαντική... χρονοκαθυστέρηση φαίνεται να ξανακοιτά η αγορά την περίπτωση της Sato.

Η εισηγμένη έχει μπει σε τροχιά οριστικής εξυγίανσης, μετά και τη δικαστική απόφαση που ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης που είχε υποβάλει.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι υποχρεώσεις της εταιρείας μειώθηκαν δραστικά από τα 68 . στα 20 εκατ. ευρώ, από τα οποία μόλις τα 10 εκατ. αφορούν τραπεζικό δανεισμό.

Οι τράπεζες θα κεφαλαιοποιήσουν υποχρεώσεις ύψους 18 εκατ., ενώ στις Εμπορική και Alpha Bank μεταβιβάζονται τα ακίνητα της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Ελευσίνα.

Όπως μαθαίνει ο Χαμαιλέων, η συμφωνία προβλέπει ότι απομειώνονται υποχρεώσεις σε ανέγγυους πιστωτές κατά το ποσό των 12 εκατ.

Στη συμφωνία περιλαμβανόταν χρηματοδότηση εκ μέρους των τραπεζών ύψους 3,5 εκατ., ενώ το κεφάλαιο της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 1 εκατ. με συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή.

Η εταιρεία αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά συνολικό ποσό 19,7 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 37.269.750 μετοχών ονομαστικής αξίας 0,53 ευρώ έκαστη, και οι πληροφορίες που έχουν κάνει τον γύρο της αγοράς αναφέρουν ότι το ενημερωτικό έχει κατατεθεί στην Ε.Κ.

Ασφαλώς, με την τιμή της ΑΜΚ στο 0,53 ευρώ και την τρέχουσα τιμή της μετοχής χαμηλότερα από το μισό της αύξησης, κάποιοι θα ήθελαν τη μετοχή σε σημαντικά ανώτερα επίπεδα.

Ο τίτλος έχει ξεκινήσει κούρσα από το 0,0720 ευρώ (κλείσιμο 8/10) και συνεχίζει τη... βόρεια κίνηση με μικρές διορθώσεις.

ΥΓ.: Σχετικά πρόσφατα, η εισηγμένη ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός ακόμη καταστήματος entos στο εμπορικό κέντρο Athensheart.

 

AEGEAN: Σε νέα υψηλά 70 μηνών κινείται ο τίτλος της Αεροπορίας Αιγαίου, εκπλήσσοντας και τους πλέον θερμούς θαυμαστές του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη διοίκηση συνέργειες 35 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση θα προκύψουν από την ενοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών της Aegean Airlines και της Olympic Air.

Οι συνέργειες αυτές θα οδηγήσουν σε ενισχυμένο στόλο, άμεση επέκταση του δικτύου και σε ενίσχυση της διαθεσιμότητας εξωτερικού και εσωτερικού.

Η εισηγμένη για το 2014 θα προσφέρει 15 επιπλέον προορισμούς του εξωτερικού από το αεροδρόμιο της Αθήνας, αυξάνοντας τις διαθέσιμες θέσεις περίπου κατά 850.000.

Στόχος είναι τα 10 εκατ. επιβάτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με έσοδα που θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Όχι και άσχημα...

 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Μετά τους νέους μετόχους (βλέπε Conter και την πρόσφατη συμμετοχή της με 10,02%) και οι παλιοί μέτοχοι δείχνουν να εμπιστεύονται τη Σαράντης. Ετσι, η Fidelity αύξησε το ποσοστό της από 9,99% σε 10,19% στις αρχές Νοεμβρίου σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας τον τελευταίο μήνα σημειώνει άνοδο 8,54%, ενώ στο 12μηνο απέδωσε 122,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v