Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2013

ΟΠΑΠ: H δήλωση Σάλα (GTECH) για VLTs κι οι στρατηγικές επιλογές

ΟΠΑΠ: H δήλωση Σάλα (GTECH) για VLTs κι οι στρατηγικές επιλογές

Tα οικονομικά στοιχεία εννεαμήνου που δημοσίευσε ο διεθνής κολοσσός του gaming GTECH S.p.a. (μέλος του επενδυτικού σχήματος της Emma Delta που αγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ) θα τα διαβάσετε στο σχετικό θέμα του Euro2day.gr

Η στήλη θα εστιάσει σε μια δήλωση του Μάρκο Σάλα (CEO της GTECH, αλλά και μη εκτελεστικού μέλους της νέας διοίκησης του ΟΠΑΠ) που ενδιαφέρει την ελληνική αγορά, αλλά δεν περιλαμβανόταν στο Δελτίο Τύπου.

Ο κ. Σάλα, μιλώντας σε αναλυτές, τόνισε ότι η ελληνική αγορά των Videolotto (VLTs) ενδιαφέρει την GTECH και ότι προσδοκά την είσοδό της με «ουσιαστικό τρόπο» (in a meaningful way), σημειώνοντας ότι ο βαθμός εμπλοκής της με τα VLTs θα εξαρτηθεί από τις επιλογές και τον σχεδιασμό της διοίκησης του ΟΠΑΠ.

Mε τον τρόπο αυτό ο κ. Σάλα άνοιξε ένα φλέγον θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη αγορά, μα και όλους τους μετόχους του Οργανισμού.

Το θέμα των στρατηγικών συνεργασιών που θα επιλέξει ο ΟΠΑΠ, προκειμένου να μειώσει το λεγόμενο execution risk σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία πρέπει να… τρέξει μια σειρά μεγάλα projects. Από την επιτυχία των οποίων θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και η κερδοφορία του τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για projects που πρακτικά πέφτουν όλα μαζί, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, όπως:

α) H κρίσιμη αναδιοργάνωση της εταιρίας και ο εξορθολογισμός των δαπανών.
β) Tο λανσάρισμα των λαχείων μέσω της θυγατρικής Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
γ) H υλοποίηση και το λανσάρισμα των VLTs.
δ) Tο λανσάρισμα των on line παιχνιδιών.
ε) Η διαχείριση και υλοποίηση των νέων συμβάσεων με την Intralot για το κεντρικό σύστημα συμβάσεων που είναι… ακανθώδεις και κληροδοτήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφραζε με κάθε τρόπο από τότε ο νέος μέτοχος.

Πέραν του ότι ο κ. Σάλα αποδέχτηκε την πρόσκληση να είναι μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ προσθέτοντας αίγλη (η GTECH είναι ο μεγαλύτερος παίκτης της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο) αλλά και τεράστια πείρα στη σύνθεσή του, η χθεσινή του δήλωση επιβεβαιώνει άμεσα το ισχυρό ενδιαφέρον που έχει ο διεθνής κολοσσός για την ελληνική αγορά.

Στην επένδυση του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε και ο CFO της GTECH, Αλμπέρτο Φορνάρο, ο οποίος σημείωσε ότι η εταιρία δαπάνησε 20 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στην εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, κι όπως όλοι οι επενδυτές του σχήματος απολαμβάνει ήδη τα οφέλη της επιτυχημένης έκδοσης ομολόγου, από την Emma Delta, που βέβαια στηρίχθηκε εν τέλει στην «υποκείμενη αξία» που έχει ο ίδιος ο Οργανισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v