Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2013

ΔΕΗ: Tι κρύβει η καταγγελία - εξπρές στο Αλουμίνιο

ΔΕΗ: Tι κρύβει η καταγγελία - εξπρές στο Αλουμίνιο

Την προσωρινή αποτροπή της πλήρους αναμόρφωσης των αποτελεσμάτων εννεάμηνου της ΔΕΗ υποκρύπτει η καταγγελία της σύμβασης με την Αλουμίνιον.

Όπως επισημαίνουν στον ΧΑΜ γνώστες του θέματος, μέχρι να εκδοθεί η διαιτητική απόφαση για την τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, η ΔΕΗ ενέγραφε απαιτήσεις οι οποίες προκύπτουν από τη δική της τιμολόγηση.

Εξ ου και το ποσό των 109 εκατομμυρίων που αναφέρει ως επιβάρυνση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Από τη στιγμή λοιπόν που καταγγέλλει τη σύμβαση, και προσφεύγει στα κοινοτικά όργανα και στα δικαστήρια για την επίλυση της διαφοράς με την Αλουμίνιον, θα συνεχίζει να εγγράφει τις απαιτήσεις της όπως τις υπολογίζει η ίδια.

Το ενδιαφέρον σύμφωνα με τους ίδιους είναι ότι με τη βεβιασμένη καταγγελία της σύμβασης παραβιάζει κατάφορα τον Κανονισμό Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ο Κώδικας προβλέπει σαφώς υπό από ποιες προϋποθέσεις ένας προμηθευτής μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση με τον πελάτη του. Επιπλέον ορίζει ως ελάχιστο χρονικό όριο για την ενεργοποίηση της διακοπής εκπροσώπησης τον έναν μήνα.

Στην περίπτωση της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον, ο προμηθευτής κοινοποίησε την καταγγελία στις 7 Νοεμβρίου, με ισχύ από τη 18η Νοεμβρίου.

Πιο απλά, η ΔΕΗ προτίμησε να παραβιάσει τον Κώδικα που έχει ισχύ νόμου, και να υποστεί τις όποιες προβλεπόμενες ποινές, παρά να γίνουν άνω-κάτω τα αποτελέσματα του 2013, με ευρύτερες επιπτώσεις στην εικόνα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v