Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 4 2013

Σκηνές... ροκ στις διαθεσιμότητες των δημοτικών αστυνόμων!

Σκηνές... ροκ στις διαθεσιμότητες των δημοτικών αστυνόμων!

Αλαλούμ επικρατεί στο μέτωπο του προγράμματος διαθεσιμότητας πολλών υπαλλήλων του Δημοσίου, καθώς -όπως αποδεικνύεται στην πράξη- πολλές αποφάσεις ελήφθησαν... στο πόδι και πολλά κριτήρια μοριοδότησης που τέθηκαν ήταν πρόχειρα και αυθαίρετα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση των δημοτικών αστυνόμων, όπου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 3.040 άτομα και θα απολυθούν τουλάχιστον 180, πέραν όσων ενδεχομένως αναγκαστούν να μετατεθούν στην επαρχία.

Όπως λοιπόν καταγγέλλεται, το αλαλούμ που επικρατεί οφείλεται (και) στο ζήτημα της μοριοδότησης των δημοτικών αστυνόμων, μέσω της οποίας θα κριθεί το ποιος θα πάει, αν θα πάει, και πού...

Για παράδειγμα, καταγγέλλεται από τους υπόλοιπους πως οι προσληφθέντες το 2010 θα πάρουν την πριμοδότηση του «μαλακού ΑΣΕΠ», γιατί απλώς και μόνο υπήρχε η δυνατότητα υποβολής ένστασης στον ΑΣΕΠ...

Αντίθετα, όσοι είχαν προσληφθεί μέσω περιφερειών δεν παίρνουν κανένα μόριο, γιατί δεν εντάσσονται ούτε στο «σκληρό», ούτε στο «μαλακό» ΑΣΕΠ.

Έλα όμως που αυτοί παραθέτουν τη γνωμοδότηση 126/2006 του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι οι προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών εκτός ΑΣΕΠ όχι μόνο είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα, αλλά και δεν πρέπει να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ!

Η ουσία είναι πως τόσο στους δημοτικούς αστυνόμους όσο και αλλού η μία κατηγορία βάλλει εναντίον των υπολοίπων, και μάλιστα κατηγορούνται ορισμένοι πως παρεμβαίνουν με... διάφορους τρόπους, έτσι ώστε να πριμοδοτήσουν τα «δικά τους παιδιά» σε βάρος των άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v