Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2013

ΕΚΤΕΡ: Ένα deal που... σηκώνει κουβέντα (και Δημόσια Πρόταση;)

ΕΚΤΕΡ: Ένα deal που... σηκώνει κουβέντα (και Δημόσια Πρόταση;)

Με... ταχύτητα φωτός έδρασε η ΕΚΤΕΡ προκειμένου να ενημερώσει τους μετόχους της για την εξαγορά του 13,183% των μετοχών της από την εταιρεία Πολυκράτης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 8 Νοεμβρίου 2013 πληροφορούμεθα μέσω επίσημης ανακοίνωσης ότι την προηγούμενη ημέρα (7/11/2013) η ΑΕΓΕΚ ρευστοποίησε το 13,183% των μετοχών της ΕΚΤΕΡ (1.483.040 τεμάχια έναντι 800 χιλιάδων ευρώ) που κατείχε και πως αγοραστής του πακέτου ήταν η εταιρεία Πολυκράτης.

Σαράντα ημέρες(!) περίπου αργότερα (17 Δεκεμβρίου 2013) η ΕΚΤΕΡ ανακοινώνει ότι την ίδια ημέρα (στις 17 Δεκεμβρίου) ενημερώθηκε από την Πολυκράτης πως αγόρασε το συγκεκριμένο πακέτο της ΕΚΤΕΡ στις 7 Νοεμβρίου.

Και από εδώ αρχίζουν τα παράδοξα, καθώς στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η αγοράστρια εταιρεία Πολυκράτης είναι «συνδεόμενο πρόσωπο με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ. Αθανάσιο Σίψα, πρόεδρο Δ.Σ., Κωνσταντίνο Στούμπο, αντιπρόεδρο Δ.Σ. και δ/νοντα σύμβουλο, Ιωάννη Ιωαννίδη, Παύλο Ψυλλάκη και Απόστολο Μπακογιάννη, μέλη Δ.Σ. της εταιρείας (ΕΚΤΕΡ)».

Δηλαδή μια εταιρεία χρειάστηκε γύρω στις σαράντα ημέρες για να ενημερωθεί για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα από την αγοράστρια Πολυκράτης, όταν πέντε μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤΕΡ είναι «συνδεόμενα πρόσωπα» με την Πολυκράτης!

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη ζήτημα που πρέπει να αποσαφηνιστεί: Με την απόκτηση αυτού του 13,183% από την Πολυκράτης (στην οποία μετέχουν πέντε μέλη Δ.Σ. της ΕΚΤΕΡ), σε ποιο ύψος ανεβαίνει το ποσοστό της ΕΚΤΕΡ που ελέγχεται πλέον από τους λεγόμενους «βασικούς μετόχους»;

Μήπως υπερβαίνει το 33,3% οπότε θα πρέπει να γίνει δημόσια πρόταση;

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v