Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 20 2013

Forthnet: Iσχυρό τρίτο παίκτη «φωτογραφίζουν» τα δικαιώματα

Forthnet: Iσχυρό τρίτο παίκτη «φωτογραφίζουν» τα δικαιώματα

Tο γεγονός ότι τόσο η μετοχή όσο και το δικαίωμα της Forthnet καλπάζουν ασυγκράτητα στο ταμπλό είναι άμεσα ορατό στον καθένα. Η μετοχή καταγράφει άνοδο της τάξεως του 160% σε έναν μήνα και το δικαίωμα έχει υπερδιπλασιάσει την τιμή στην οποία άνοιξε.

Άλλωστε το ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο το είχε ουσιαστικά προαναγγείλει το Euro2day.gr στις 5/12 με ρεπορτάζ που είχε τίτλο «H κόντρα φέρνει «εγγύηση» της αύξησης».

Αυτό που έχει σημασία, όμως, στην περίπτωση των δικαιωμάτων (καθένα εκ των οποίων αντιστοιχεί σε 7,5 νέες μετοχές) είναι το ΠΟΙΟΣ αγοράζει.

Από την έναρξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων έχουν αλλάξει χέρια περίπου 780.000 δικαιώματα, που αντιστοιχούν σε ποσοστό αρκετά πάνω από το 5% των μετοχών της εταιρίας!

Και οι αγορές, ειδικά σε ορισμένες συνεδριάσεις, ήταν ιδιαίτερα επιθετικές. Οι πληροφορίες στη χρηματιστηριακή αγορά λένε ότι η Wind δεν είναι αγοραστής, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από πηγές προσκείμενες στην εταιρία.

Οι Άραβες πάλι δεν έχουν λόγο να αγοράζουν τόσο επιθετικά, αφού κατέχουν ήδη το 42% της επιχείρησης.

Αυτό όμως σημαίνει ότι υπάρχει και… τρίτος παίκτης! Που πληρώνει «αδρά» για να αποκτήσει μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου. Κάτι που άρχισε πλέον να συζητείται πολύ έντονα στην αγορά.

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι οι αγορές μπορεί να γίνονται από τα συμφέροντα του AΝΤ1 που έχει βαθιές… τσέπες, διότι θέλει να επεκταθεί και στη συνδρομητική τηλεόραση. Άλλες πληροφορίες όμως, μάλλον πιο ενδιαφέρουσες, λένε ότι πολύ απλά το παιχνίδι διεκδίκησης της Forthnet διεξάγεται πλέον σε «κόκκινο» φόντο.

Ότι ενδιαφέρεται πλέον και η Vodafone, καθώς θέλει να έχει κι αυτή λόγο στον επόμενο γύρο συγκέντρωσης της αγοράς. To Euro2day.gr επικοινώνησε με την εταιρεία η οποία «δήλωσε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο».

Κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνετε, ανατρέπει πλήρως τα έως τώρα δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v