Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2014

Σφηνάκια για funding plans τραπεζών και την ΑΜΚ της Dionic

Σφηνάκια για funding plans τραπεζών και την ΑΜΚ της Dionic

Τράπεζες funding plans: Τα πρώτα σχέδια χρηματοδότησης (funding plans) έχουν υποβάλει οι τράπεζες στην ΤτΕ και έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησής τους.

Αυτό αναφέρει η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία υπενθυμίζει ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να υποβάλλουν funding plans σε τριμηνιαία βάση, τα οποία θα αξιολογούνται για την επάρκειά τους από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Μέσω των σχεδίων αυτών, οι τράπεζες περιγράφουν τις ενέργειές τους προκειμένου να διευρύνουν τις πηγές από τις οποίες αντλούν ρευστότητα, ώστε σταδιακά να απεξαρτηθούν από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας.

Επίσης, καταγράφουν τις ποσοτικές εκτιμήσεις τους για τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης.

 

Dionic: Κατά 47,48% καλύφθηκε τελικώς η αύξηση κεφαλαίου της Dionic καθώς συγκεντρώθηκαν μέσω της άσκησης δικαιωμάτων και της διάθεσης αδιάθετων μετοχών μόλις 1,9 εκατ. ευρώ.

Με την άντληση 1,9 εκατ. ευρώ η Dionic καλύπτει πρακτικά την αρνητική καθαρή της θέση καθώς στις 30/9 είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια 1,93 εκατ. ευρώ.

Η μερική κάλυψη θα έχει, όπως αναφέρει το συμπλήρωμα του Ενημερωτικού, επιπτώσεις στην ομαλή υλοποίηση του σχεδίου δράσης της εταιρείας ως προς την προοριζόμενη χρήση των κεφαλαίων της ΑΜΚ και τη ρευστότητα της.

Τώρα θα πρέπει η διοίκηση της εταιρείας να ιεραρχήσει εκ νέου τις προτεραιότητες στη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων με κίνδυνο «να μη δύναται να καλυφθούν ενδεχομένως όλες οι προβλεφθείσες υποχρεώσεις προς τρίτους και θυγατρικές» όπως αναφέρει το συμπλήρωμα του Ενημερωτικού Δελτίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v