Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2014

Η στόχευση της Dolphin Capital στην Ελλάδα και η... Trastor

Η στόχευση της Dolphin Capital στην Ελλάδα και η... Trastor

Με τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη αναζητεί «όχημα» μεταξύ των εγχωρίων εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) συνδέουν ορισμένοι τα σενάρια για την τύχη της Trastor.

Η διοίκηση της τελευταίας έσπευσε, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε προ ημερών, να διευκρινίσει πως δεν υπάρχουν δεσμευτικές συζητήσεις με κάποιον ενδιαφερόμενο. Παραδέχθηκε, όμως, πως αναζητεί επενδυτές γιατί βλέπει πως οι ΑΕΕΑΠ έχουν πέραση, μετά τα deals με Εθνική Πανγαία (Invel, York Capital) και Eurobank Properties (Fairfax).

Γιατί η Dolphin αναζητεί «όχημα» αφού είναι ήδη εισηγμένη στο Λονδίνο (AIM);

Πρώτον, επειδή το καθεστώς των ελληνικών ΑΕΕΑΠ θεωρείται από τα πλέον ελκυστικά, ειδικά μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Δεύτερον, επειδή έπειτα από πολλά χρόνια κυοφορίας αρχίζουν να ωριμάζουν ορισμένα από τα επενδυτικά σχέδια της Dolphin στην Ελλάδα και συνεπώς θα χρειαστεί σημαντικά κεφάλαια.

Τρίτον, η εταιρεία επιδιώκει να συμμετάσχει σε κάποιους από τους διαγωνισμούς ακινήτων του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και επίσης θα χρειαστεί κεφάλαια.

Η εταιρεία έχει ήδη συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για τον Αστέρα και για τα 28 κτίρια του δημοσίου. Προ τριμήνου, το επενδυτικό σχέδιο «Kilada Hills» της Dolphin για την ανάπτυξη τουριστικού θερέτρου στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2.000 στρεμμάτων εντάχθηκε στο fast track.

Πρόκειται για επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 418 εκατ. ευρώ που «κουμπώνει» με το πολυτελές Amanzoe που ήδη λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Το τουριστικό θέρετρο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v